Naslovna » Arhiva » Dupla kruna Sokola u Novom Sadu

Dupla kruna Sokola u Novom Sadu


Klub rukometa na pijesku Sokol nastupio je na trećem međunarodnom turniru održanom na Novosadskom kupalištu Štrandu (23.-24.07.2011. ) na kojem je sudjelovalo 8 muških i 6 ženskih ekipa iz Makedonije, Hrvatske i Srbije.
Sokoli su natjecanje započeli u subotu te prvi dan zaključili uvjerljivo, bez izgubljenog seta pobjedama protiv domaćina, Novog Sada i ekipe Srbobran. Sokolice su također imale savršen učinak, bez izgubljenog seta a igru nije pokvario ni prolom oblaka na zadnjoj utakmici.Nastavak turnira donio je polufinalne oglede između Sokola i Radničkog u kojoj je Sokol odnio uvjerljivu pobjedu dok su Sokolice bile bolje od cure iz RK Vojvodine . Nažalost, odličnu završnicu pokvarila je vijest da je poginuo igrač ponajbolje srbijanske ekipe, Peščane oluje, Marinko Kelečević, zbog čega ista ekipa nije nastupila u nastavku natjecanja.
Vrijedi napomenuti da je odlično organiziran turnir protekao bez ikakvih incidenata u prijateljskoj atmnosferi  te izmamio oko 500 novosađana na finale u kojem su dominirale hrvatske ekipe koje su po prvi puta nastupile na nekom turniru u Srbiji.Tako su Sokolice u finalu imale za protivnice makedonsku ekipu Struga te nakon vrlo uzbudljive završnice i pobjede na zlatni gol uspjele osvojiti turnir. Sokole, čiju okosnicu čine nedavni juniorski europski prvaci (Kolić, Jagodić, Punčec) su u finalu dočekali domaćini turnira, ekipa Novi Sad. Nakon dva seta vrlo atraktivnih poteza s jedne i druge strane, pobjeda je ipak otišla na stranu Sokola.Dodatno su nagrađeni najbolji pojedinci turnira te je tako najbolja golmanica turnira Biljana Pilić (Sokol), najbolji strijelac (35 bodova) Monika Ristevska(Struga) te najbolja igračica Andrea Emer (Sokol). Kod muških je nagradu za najboljeg golmana dobio Tadej Dobrijević (Novi Sad), najbolji strijelac Miloš Ivošević (Peščana oluja) te najbolji pojedinac Emil Golić (Sokol).Najbolji igrač turnira, Emil Golić,nakon osvojenog prvog mjesta: „Još smo uvijek pod dojmom prijateljske atmnosfere koja nas je zatekla u Novom Sadu, pogotovo što smo prva hrvatska ekipa koja je nastupila na turniru u Srbiji. Domaćini su se stvarno potrudili da sve prođe savršeno. Osvojiti turnir bez izgubljenog seta u obe konkurencije se stvarno rijetko događa a pokazuje da u odličnoj formi ulazimo u završnicu sezone.“
Sokol (muški) : Mirko Zorko, Josip Gagula, Goran Kolić, Emil Golić, Marko Punčec, Domagoj Jagodić.
Sokol (cure) : Biljana Pilić, Andrea Emer, Ivana Krpina, Maja Maldini, Marija Stričević.
REZULTATIUKUPNI POREDAK:
MUŠKI:
1.Sokol (HR)
2.Novi Sad
3.Futog
ŽENE:
1.Sokol (HR)
2.Struga (MKD)
3.Želja
Autor: Hrvatski rukometni portal

Pročitajte i ovo

Pjeskaši Detona i pjeskašice Dubrave najbolji na Jarun Cupu 2019!

Nakon šest sjajnih i neizvjesnih dana nadmetanja na pjeskaškim terenima zagrebačkog Jaruna, pjeskaši Detona Zagreb …