Naslovna » 2021 » EURO 2021: Seniori u četvrtfinalu, dok seniorke danas traže priliku za prolazak
EHF beach Handball EURO 2021, day 3, Varna, Bulgaria, 14.07.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

EURO 2021: Seniori u četvrtfinalu, dok seniorke danas traže priliku za prolazak

Hrvatski seniori jučer su upisali dvije velike pobjede protiv Portugala i Njemačke te osigurali prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva u Bugarskoj. Seniorke su igrale jednu utakmicu s Danskom, a nakon napetih minuta, nisu uspjele upisati pobjedu.

Europsko prvenstvo u Bugarskoj polako se bliži kraju, a utakmice postaju sve napetije i neizvjesnije. Takva je bila i jučerašnja utakmica hrvatskih predstavnika s Portugalom, koja je od prve do zadnje minute bila puna neizvjesnosti. U prvom setu pobjedu je odnijela Hrvatska, dok je drugi set završio izjednačeno. Samo je jedan ishod takve situacije, a to je zlatni pogodak koji je za konačnu pobjedu Hrvatske postigao Lucian Bura. Druga utakmica na rasporedu seniora bila je s reprezentacijom Njemačke, a Hrvatska je pobjedom u oba seta osigurala prolazak u četvrtfinale. Igračem dana proglašen je Ivan Jurić koji je ukupno upisao 33 boda.

Seniorke su jučer igrale samo jednu utakmicu s reprezentacijom Danske. Uvjerljiva pobjeda u prvom setu pripala je protivnicama, dok je u drugom setu Hrvatska uspjela ostvariti pobjedu postigavši zlatni pogodak. Utakmica je završila raspucavanjem u korist Danske. Hrvatske će predstavnice svoju priliku za prolazak tražiti u današnjim utakmicama protiv Turske i Španjolske.

Petak 16. srpnja

11:00 Hrvatska – Turska (Ž)

13:00 Hrvatska – Rusija (M)

16:00 Španjolska – Hrvatska (Ž)

 

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …