Naslovna » 2021 » EURO 2021: Seniori upisali dvije pobjede, dok su seniorke imale jednu pobjedu i jedan poraz u prvom danu grupne faze
EHF beach Handball EURO 2021, day 1, Varna, Bulgaria, 13.07.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

EURO 2021: Seniori upisali dvije pobjede, dok su seniorke imale jednu pobjedu i jedan poraz u prvom danu grupne faze

Prvi dan grupne faze Europskog prvenstva u seniorskoj kategoriji bio je pun uzbuđenja i vrhunskih akcija pjeskaša i pjeskašica. Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji odigrali su dvije utakmice i upisali dvije pobjede, dok je ženska reprezentacija upisala jednu pobjedu i jedan poraz.

Prvenstvo su otvorile seniorke utakmicom protiv Italije. U prvom setu hrvatske su predstavnice ostvarile pobjedu rezultatom 25:22, dok je u drugom setu tijesnu pobjedu odnijela reprezentacija Italije. U raspucavanju, koje je prošlo u napetom tonu, pobjedu je u konačnici odnijela reprezetacija Hrvatske. Strijelac utakmice je Lucija Kelava s postignutih 20 bodova, a prati ju Anja Vida Lukšić s postignutih 13.

Hrvatska muška seniorska reprezentacija svoju je prvu utakmicu prvenstva igrala sa Švedskom. Na pjeskaškim terenima u Bugarskoj, seniori su već u prvoj utakmici pokazali svoju dominaciju svladavši protivnika u oba seta. Utakmica je završila pobjedom Hrvatske rezultatom 2:0.

Druga utakmica na rasporedu ženske seniorske reprezentacije bila je protv Norveške. Protivnice su bile dominantije tijekom cijele utakmice. Hrvatska je teško dolazila do prilike za pogodak, što je u konačnici rezultiralo uvjerljivom pobjedom Norveške rezultatom 2:0.

U posljednjoj utakmici prvoga dana, hrvatski su seniori savladali domaćina Bugarsku rezultatom 2:0 te tako upisali dvije uvjerljive pobjede u grupnoj fazi.

Danas su na rasporedu još dva ogleda, jedan u muškoj i jedan u ženskoj konkurenciji, što ujedno označava i kraj grupne faze natjecanja.

Raspored utakmica, 14. srpnja

11:00 Hrvatska – Poljska (M)

15:00 Mađarska – Hrvatska (Ž)

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …