Naslovna » 2021 » [RASPUCAVANJE] Andrea Šimara: „U našoj ekipi vlada zajedništvo, veselje i smijeh. To je naša najveća prednost”

[RASPUCAVANJE] Andrea Šimara: „U našoj ekipi vlada zajedništvo, veselje i smijeh. To je naša najveća prednost”

Uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Bugarsku, Andrea Šimara odvojila je malo vremena kako bi bila gošća novog izdanja Raspucavanja. Uvijek vesela i nasmijana Andrea, željna je novih izazova na pijesku, a smatra da će upravo prvenstvo u Bugarskoj vratiti taj osjećaj uzbuđenja koji je nedostajao u proteklih nešto više od godinu dana. 

Povratak rukometu na pijesku nakon dugo vremena. Jesu li Vam nedostajale akcije na pjeskaškim terenima?

S obzirom na cijelu situaciju, kako u cijelom svijetu tako i kod nas, konačno je nakon dugog vremena rukomet na pijesku ponovno aktivan. Veseli me opet stati na pijesak i zaigrati, posebice kada je u pitanju reprezentacija te veliko natjecanje poput nadolazećeg Europskog prvenstva u Bugarskoj.

Pauza od rukometa na pijesku, nije Vas spriječila da pokažete raskoš svog talenta u dvoranskom izdanju. Nasuprot, ostvarili ste povijesni uspjeh na Europskom prvenstvu 2020. godine i osvojili brončanu medalju. Možete li opisati kakav je to osjećaj bio i razlikuje li se u odnosu na priznanja koja ste osvojili na pijesku?

O tom osjećaju koji sam doživjela, mogla bi pričati dan i noć. Emocije su bile dosta pomiješane, no s vremenom, sada kada su se slegli dojmovi, mogu reći da sam jako ponosna. Sav trud i odricanje, vratili su se osvajanjem te medalje, koja zauzima posebno mjesto u mome srcu, ali i na zidu u sobi. Nemjerljiva je s bilo kojim drugim medaljama koje sam osvajala.

Slijede novi izazovi i odlazak u Bugarsku. Koja su očekivanja i ciljevi?

Svakom sportašu je cilj biti najbolji i kao takav osvojiti medalju. Sigurna sam da ćemo mi dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu, igrati s osmijehom na licu i uživati u trenutku.

Norveška, Italija i Mađarska bit će protivnici u skupini. Za koga smatrate da će biti najizazovniji protivnik?

Sve su to dobre ekipe, Mađarska koja puno ulaže u rukomet, pa tako i u rukomet na pijesku, Italija i Norveška koje su također jako dobre ekipe. Bit će to teške i zahtjevne utakmice, ali mi ćemo dati sve od sebe. Moramo u početku, od prve utakmice krenuti borbeno i jako da svima pokažemo koliko vrijedimo te da nikome neće biti lako igrati protiv nas. 

Koje su prednosti hrvatske reprezentacije u odnosu na druge koje će nastupati na ovogodšinjem izdanju Europskog prvenstva?

Mi smo ekipa koja se poznaje dugi niz godina, kako u dvorani, tako i na pijesku. Dosta cura igra u istim klubovima, stoga već iz pogleda znamo što će koja od nas napraviti i kome će dodati loptu, baciti zeppelin ili napraviti piruetu. Dobra smo ekipa, družimo se i van terena, atmosfera je odlična, puno je veselja i smijeha. Mislim da je to najveća prednost koju ova ekipa ima.

Ukoliko postoji, koja je razlika nastupa u reprezentativnom dresu dvoranskog i rukometa na pijesku?

Nema neke velike razlike, jer reprezentacija je reprezentacija. Velika je odgovornost i čast, predstavljati svoju zemlju.

Prema Vašem mišljenju po čemu je rukomet na pijesku poseban?

Rukomet na pijesku je poseban samim time što se igra na otvorenom uz glazbu. Atmosfera je opuštena, a prisutna su i druženja između i nakon utakmica.

Poruka za svoje suigračice uoči odlaska na prvenstvo.

Poruka je jasna. Prije svega da se dobro zabavimo, a onda moramo dati sve od sebe kako bi se kući vratili s medaljom oko vrata i peharom u ruci.

 

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …