Naslovna » 2021 » Bliže se nastupi hrvatskih predstavnika na europskoj smotri u Bugarskoj

Bliže se nastupi hrvatskih predstavnika na europskoj smotri u Bugarskoj

Mjesec srpanj rezerviran je za akciju na pijesku, a ove godine na rasporedu je Europsko prvenstvo u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, koje će se održati u Varni u Bugarskoj. Nakon jednogodišnje stanke uvjetovane globalnom epidemiološkom situacijom, hrvatski će predstavnici ponovno braniti boje svoje domovine na europskoj smotri. 

Kao uvertira Europskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji, održat će se YAC Europsko prvenstvo za pjeskaše i pjeskašice, od 08. do 11. srpnja 2021. godine. U obje konkurencije ukupno će sudjelovati 30 ekipa, odnosno 15 u ženskoj i 15 u muškoj, a reprezentacije će biti raspoređene u četiri skupine. Hrvatska muška juniorska reprezentacija smjestila se u skupinu C zajedno s Poljskom, Rumunjskom i Grčkom, dok je ženska juniroska ekipa u skupini B zajedno s Francuskom, Slovenijom i Mađarskom.

Neposredno nakon, slijedi Europsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji koje će se održati od 13. do 18. srpnja 2021. godine. U muškoj konkurenciji sudjelovat će 18 ekipa koje će biti raspoređene u četiri skupine, dok će u ženskoj biti 17 ekipa, također u četiri skupine. Muška seniorska ekipa nalazi se u skupini C zajedno s ekipama Bugarske, Poljske i Švedske, dok je ženska seniorska reprezentacija u skupini B s Norveškom, Italijom i Mađarskom.

Užarene akcije naših reprezentacija na bugarskim pjeskaškim terenima i sve informacije bit će dostupne na Beach Handball Croatia web stranici te društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Našim predstavnicima želimo puno sreće i uspjeha na nadolazećem prvenstvu.

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …