Naslovna » 2019 » Hrvatski predstavnici bez polufinala na EHF Kupu Prvaka

Hrvatski predstavnici bez polufinala na EHF Kupu Prvaka

Hrvatski predstavnici nisu se uspjeli plasirati u polufinale EHF Kupa Prvaka koje se od 24. do 27. listopada održava na Siciliji. U četvrtfinalnom dvoboju, ekipa Pinturas Andalucia MB Playa Sevilla bila je bolja od Detono Zagreba, ekipa BHC Beach & Da Gang Munster svladala je pjeskaše Toyota MHC Dubrave, dok je ekipa Odder Handbold bila bolja od pjeskašica Toyota MHC Dubrave.

U četvrtfinalnom dvoboju prošlogodišnji branitelji naslova, ekipa Detono Zagreba, bila je blizu osvajanja prvoga seta. Gotovo cijelo vrijeme rezultat je bio izjednačen, no ekipa Pinturas Andalucia BM Playa Sevilla ipak je u završnici slavila. U drugom setu situacija je bila vrlo slična te je španjolska ekipa naposlijetku odnijela 2:0 (22:20, 19:16) pobjedu.

Ekipa BHC Beach & Da Gang Munster odnijela je pobjedu u četvrtfinalu protiv pjeskaša Toyota MHC Dubrave. Nakon prvoga seta koji je otišao na stranu njemačke ekipe, pjeskaši Dubrave su se probudili te slavili u drugome setu. No, u odlučujućem trećem setu pjeskaši BHC Beach & Da Gang Munster bili su precizniji te u konačnici slavili rezultatom 2:1 (20:16, 12:19, 5:4).

Nakon četvrtfinalnih dvoboja, pjeskaši Detono Zagreba i Toyota MHC Dubrave su snage odmjerili u prvoj utakmici za plasman od 5. do 8. mjesta. Iz tog dvoboja Detono Zagreb je izašao kao pobjednik rezultatom 2:0 (26:20, 18:12). Zadnjeg dana natjecanja pjeskaše Detono Zagreba čeka dvoboj protiv ekipe BHT Hurricanes, dok će se pjeskaši Toyota MHC Dubrave susresti s ekipom Hiekka Hauskaa.

U ženskoj konkurenciji, ekipa Odder Handbold slavila je protiv pjeskašica Toyota MHC Dubrave 2:0 (14:11, 15:13) u četvrtfinalu, dok je u prvom dvoboju za plasman od 5. do 8. mjesta od hrvatskih predstavnica bolja bila ekipa JuRo Unirek / VZV 2:0 (19:14, 23:18). Posljednjeg dana natjecanja pjeskašice Dubrave snage će odmjeriti s ekipom GRD Leca – Love Tiles te će taj dvoboj odlučiti njihov konačni plasman na ovom natjecanju.

 

 

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …