Naslovna » 2019 » Dva dana do Kupa Prvaka

Dva dana do Kupa Prvaka

Nakon uzbudljivih reprezentativnih okupljanja, došlo je vrijeme i za nove klupske obaveze. Prva stanica našim ponajboljim klubovima bit će EHF Kup Prvaka koji je na rasporedu od 24. do 27. listopada. Najbolji europski klubovi u rukometu na pijesku tako će se imati priliku okupiti na Siciliji gdje će odmjeriti snage, a oni najbolji kući će odnijeti prestižnu titulu prvaka.

Od ukupno 16 klubova u muškoj konkurenciji, Hrvatska će imati čak 2 predstavnika. Pjeskašice Toyota MHC Dubrave pronašle su svoje mjesto između 13 klubova u ženskoj konkurenciji.

Prošlogodišnji prvaci, ekipa Detono Zagreba krenut će s obranom naslova u Grupi A. Već prvoga dana natjecanja, susrest će se s nizozemskom ekipom Hiekka Hauskaa. Dan nakon, 25. listopada snage će odmjeriti s ekipama Chelsea HC iz Velike Britanije i GRD Leca-SPAR iz Portugala.

Za našeg drugog muškog predstavnika, ekipu Toyota MHC Dubrava ovo će biti premijerni nastup na ovom natjecanju. Oni će svoju priču započeti u Grupi C gdje će se 24. listopada susresti s ekipom HIR-SAT BHC iz Mađarske. Već sljedećeg dana čeka ih nastavak uzbuđenja kada će snage odmjeriti s ekipama BHV Wasserschloss iz Švicarke i BHT Hurricanes iz Njemačke.

U ženskoj konkurenciji naše će boje braniti rukometašice Toyota MHC Dubrave koje su smještene u Grupi B. Natjecanje će otvoriti dvobojem protiv Portugalske ekipe GRD Leca – Love Tiles 24. listopada, a istoga dana snage će odmjeriti i s njemačkom ekipom Strandgefluster Minden iz Njemačke. Grupnu fazu pjeskašice Dubrave će zaključiti utakmicom protiv mađarske ekipe LadyBugs  25. listopada.

Svim našim predstavnicima želimo sreću na ovom natjecanju te nestrpljivo očekujemo početak još jednog pjeskaškog spektakla!

Pročitajte i ovo

Ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji

Još devedeset i osam dana dijeli nas od Europskog prvenstva u rukometu na pijesku. Ovog …