Naslovna » 2019 » [RASPUCAVANJE] Ivan Jurić: “Volim što se rukomet na pijesku iz godine u godinu razvija globalno“

[RASPUCAVANJE] Ivan Jurić: “Volim što se rukomet na pijesku iz godine u godinu razvija globalno“

Izrazito sadržajno ljeto je iza hrvatske muške seniorske reprezentacije u rukometu na pijesku. Nakon osvojenog petog mjesta na Europskom prvenstvu te brončane medalje na Mediteranskim igrama u Patrasu, naše predstavnike čeka još jedan uzbudljivi turnir. Njihova nova pjeskaška avantura započinje već sutra, 11. listopada kada će odigrati svoje prve nastupe na Svjetskim igrama na pijesku. A kakva su očekivanja same ekipe te koliko ovakva natjecanja znače za razvoj ovoga sporta, s nama je podijelio kapetan seniorske reprezentacije Ivan Jurić. 

Kako Vi gledate na protivnike u svojoj grupi?
Po mom mišljenju, naša grupa B je nešto teža od grupe A. Igrat ćemo protiv Tunisa koji su nam misterij u igračkom smislu. Ostali protivnici su dobro poznata lica u  svijetu rukometa na pijesku. Imamo trostruke azijske prvake Katar, trostruke europske prvake Španjolsku, panameričku srebrnu reprezentaciju Urugvaj te Mađarsku koja je nekoliko puta osvajala medalje na različitim prvenstvima. Očekujemo jako uzbudljive utakmice protiv Španjolske, Katara i Mađarske. Nadamo se pobjedama protiv Urugvaja i Tunisa.

Što Vaša momčad želi postići na ovom natjecanju?
Ići ćemo korak po korak. Prvo se želimo plasirati u četvrtfinale, a nakon toga se želimo boriti za medalju. Osobno bih bio sretan s bilo kojom medaljom, samo da ne završimo natjecanje na 4. mjestu.

Koje su snage Vaše momčadi?
Naša najveća prednost u Dohi bit će spoj mladosti i iskustva. Smatram da mnogi mladi igrači još nisu u potpunosti svjesni svojih mogućnosti, tako da mislim da će biti pozitivnih iznenađenja u ekipi. Zato se veselim vidjeti mlade igrače u akciji.

Koliko je važno za Vašu momčad sudjelovati na prvom izdanju Svjetskih igara na pijesku?
Svako natjecanje nam je važno. Mi smo sretni što možemo vidjeti rukomet na pijesku kao dio još jednom velikog, sportskog događaja.

Koliko je važno za rukomet na pijesku da postoje ovakvi visoko-kvalitetni i organizirani događaji?
Rukomet na pijesku je već dio Svjetskih igara, a biti dio ANOC Svjetskih igara na pijesku je još jedna prilika da predstavimo ovaj sport cijelom svijetu.

Koliko je važna pomoć ANOC-a (Udruga nacionalnih olimpijskih odbora) pri organizaciji, odnosno pokriću dijela troškova?
Za naš tim nije toliko drugačije, budući da imamo odličnu potporu Hrvatskog rukometnog saveza te Hrvatskog olimpijskog odbora.

Što Vi najviše volite u rukometu na pijesku?
Volim sve vezano uz ovaj sport. Igru, putovanja, velike i “male“ događaje… Obožavam igrati i nadam se da ću biti dio ovoga sporta još dugi niz godina. Također, volim što se rukomet na pijesku iz godine u godinu razvija globalno.

 

 

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …