Naslovna » 2018 » Pripremite se za pjeskaško ljeto!

Pripremite se za pjeskaško ljeto!

Pijesak, sunce, tribine i lopte asocijacije su vezane uz rukomet na pijesku, atraktivan ljetni sport čija je sezona nedavno počela. Dok još uvijek traje zagrijavanje za pjeskaška nadmetanja i uzbuđenja, u nastavku pročitajte što nas sve očekuje ovog ljeta. 

Krajem svibnja i početkom lipnja, odnosno od 31. svibnja do 03. lipnja 2018. na rasporedu je EBT Finals koji će se igrati u Poljskoj. Hrvatska će imati predstavnike u obje konkurencije. U muškoj će se natjecati BHC Detono Zagreb i Chemo profili, dok će u ženskoj kategoriji hrvatske boje braniti Detonatorice.

Nakon EBT Finalsa, igrat će se U18 Europsko prvenstvo, a domaćinstvo je pripalo crnogorskom gradu Ulcinju koji će od 29. lipnja do 01. srpnja 2018. ugostiti europsku smotru za mlađe dobne kategorije. Natjecat će se ukupno 34 ekipe, 17 u muškoj i 17 u ženskoj konkurenciji, a Hrvatska ima predstavnike u obje kategorije.

Veliki pjeskaški spektakl na rasporedu je od 24. do 29. srpnja 2018. kada će ruski Kazan ugostiti najbolje svjetske pjeskaše i pjeskašice. Hrvatski seniori su branitelji naslova svjetskih prvaka.

Uz navedena natjecanja, očekuje nas još mnoštvo pjeskaškog sadržaja, stoga odvojite dio svog vremena, posjetite pješčane terene i uživajte!

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …