Naslovna » 2017 » Prvi dan Zagreb Opena 2017

Prvi dan Zagreb Opena 2017

Počeo je treći turnir Prvenstva Hrvatske, Zagreb Open 2017. Prvi dan je ponudio brojne atrakcije, iznenađenja i zabavu na pijesku. Na turniru se ukupno natječe 17 ekipa u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, a od toga su dvije ekipe iz Mađarske i Srbije.

Prema trenutnom poretku, BHC Detono Zagreb u muškoj i BHC Dubrava u ženskoj kategoriji drže prvo mjesto, ali i ostale ekipe će dati sve od sebe kako bi izborile nastup na završnom turniru Prvenstva Hrvatske koji se igra 14. i 15. srpnja u Varaždinu.

Jedina dalmatinska momčad na Prvenstvu Hrvatske su White Boys koji su danas odigrali četiri utakmice, a ukupno su upisali dvije pobjede protiv ekipa BHC Čakovec (28:22, 17:14) i Sesvete 2 (16:19, 14:18) te dva poraza protiv Pa Kaak (16:15, 19:18) i BHC Detono (15:21, 16:24). “Svaki naš turnir mora započeti loše, tako je i ovaj započeo jer smo odmah upisali poraz protiv Pa Kaak. Zatim smo skupili glave i sutra se nadamo prolasku četvrtfinala jer već dva turnira ispadamo upravo u četvrtfinalu. Imamo šanse i mislim da možemo nastupati na Final 4 u Varaždinu”, rekao je Kuzma Vrgoč, igrač White Boysa.

U ženskoj konkurenciji, BHC Dubrava i ŽKRP Kontesa Nera su zasad najizglednije ekipe za osvajanje naslova prvakinja Hrvatske. Igračice ŽKRP Kontesa Nera su u današnjem nastupu upisale dvije pobjede u dvije utakmice. Stopostotan učinak su ostvarile odmjerivši snage u prijateljskoj utakmici s juniorskim reprezentativkama Hrvatske (14:18, 13:18) i s mađarskom ekipom Lady Bugs (26:24, 24:18).

Igračica ŽKRP Kontesa Nera, Josipa Grebenar je zadovoljna s dosadašnjim učinkom: “Imam samo pozitivne komentare jer smo obje utakmice dobile s 2:0 u setovima. Ovo nam je bila dobra priprema za sutra, mislim da će nam sutrašnja utakmica protiv Detona biti najteža, zapravo je to vječni derbi. Završila je duga dvoranska sezona i zaželjele smo se pijeska te se nadam da će se naš pobjednički niz nastaviti”.

Zagreb Open se nastavlja sutra, 02. srpnja, a prva utakmica je na rasporedu u 9 sati između momčadi Chemo profili i BHC Dubrava.

Pročitajte i ovo

Početak priprema muške seniorske reprezentacije za EURO 2021

Uoči početka priprema za Europsko prventsvo u Bugarskoj, hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na …