Naslovna » Novosti » Jubilarne 10. Svjetske igre u poljskom Wroclawu!

Jubilarne 10. Svjetske igre u poljskom Wroclawu!

Muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku nastupit će na Svjetskim igrama koje će se od 20. do 30. srpnja 2017. održati u poljskom gradu Wroclawu.

Hrvatska muška reprezentacija do sada je osvajala zlata na europskim i svjetskim prvenstvima, a jedino koje nedostaje je zlato sa Svjetskih igara. Zadnja tri puta vraćali su se s broncom oko vrata. Na 10. jubilarnim Svjetskim igrama natjecat će se više od 4000 sportaša iz više od 100 država svijeta u više od 30 sportskih disciplina.

Igraju se novi, manje poznati, ali i atraktivni sportovi: squash, kanupolo, ju-jitsu, padobranstvo, wakeboarding, korfball, salsa, a rukomet na pijesku na programu je od 26. do 29. srpnja. Svjetske igre međunarodno su sportsko natjecanje, namijenjeno sportovima koji se ne igraju na Olimpijskim igrama. Prvi su puta održane 1981. godine u kalifornijskom gradu Santa Clari.

Svjetske igre neka su vrsta inkubatora Olimpijskih igra. Olimpijski sportovi kao što su triatlon, badminton i taekwondo, nekada su se igrali na Svjetskim igrama. Rukomet na pijesku na dobrom je putu da postane jedan od olimpijskih sportova. Prvi značajan korak prema tome putu bile su dvije pokazane utakmice pred Međunarodnim olimpijskim odborom u Lausanni 2015. godine. Na tim utakmicama igralo je nekoliko hrvatskih reprezentativaca i reprezentativki, a jednu od ekipa vodio je izbornik muške seniorske reprezentacije Davor Rokavec.

Debi rukometa na pijesku na Olimpijskim igrama bit će 2018. godine u Buenos Airesu na Olimpijskim igrama za mlade. Krajnji cilj je dovesti rukomet na pijesku na Olimpijske igre 2024. godine.

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …