Naslovna » Turniri » 2016 » Tri dana do Kupa prvaka

Tri dana do Kupa prvaka

Za samo tri dana na Kanarskim otocima počinje Kup prvaka. Od 3. do 6. studenog 24 ekipe borit će se za europski klupski naslov. Među 12 muških i 12 ženskih ekipa, svoje mjesto u muškoj konkurenciji pronašao je Detono Zagreb, dok je u ženskoj konkurenciji to BHC Dubrava. 

Treći po redu Kup prvaka na Kanarskim otocima ugostit će ekipe iz Hrvatske, Italije, Njemačke, Portugala, Mađarske, Švicarske, Poljske, Rusije, Danske, Nizozemske, Slovačke i domaćina Španjolske. Hrvatske ekipe smjestile su se u grupe B.

Detono Zagreb, deveterostruki prvaci Hrvatske, prošle su godine na Kanarima zauzeli četvrto mjesto. Ovog će studenog snage u grupnoj fazi odmjeriti s BC Sanddevils, BHT Auto Forum Petra Plock, Pallomano Grosseto, V. GAW i Torslada HK. Aktualni prvaci, ruski Ekaterinodar, smjestili su se u grupu A.

Josip Matezović, Drago Fantić, Igor Smolković, Frano Baković, Filip Hančić, Filip Goričanec, Tibor Tkalčec, Jurica Šikoronja i Josip Leko, predvođeni Mladenom Paradžikom i Ivanom Jugovićem predstavljat će Detono Zagreb.

Hrvatske prvakinje, djevojke iz Dubrave, u grupi će igrati protiv Brueder Ismaning, 2MUCH 4YOU, BHT Byczki Olimijczyk Kowalewo Pomorskie, Lady Bugs i Club Balonmano Getasur. Prošle godine Dubrava je zauzela 7. mjesto, a pjeskašice će na Kanarima će ih voditi Igor Smolković, koji priželjkuje bolji plasman.

“S obzirom na ekipu koja putuje u Maspalomas imamo jasan cilj, a to je ulazak u polufinale. Ne zavaravamo se da će biti lako jer će turnir biti nevjerojatno snažan ali vjerujemo u sebe i u to da je taj rezultat ostvariv. Nakon lanjskog sedmog mjesto polufinale bi bio izvrstan rezultat, a potajno se nadamo i ulasku u finale za što treba i određena doza sportske sreće”, stoji na stranicama BHC Dubrave.

Uz vratarku Simonu Hajduk, boje Dubrave branit će još i Vlatka Šamarinec, Kristina Smiljanić, Lukrecija Čurek, Ria Haček, Lucija Kelava, Katja Heraković i Josipa Grebenar, a pomoć treneru Smolkoviću biti će Luka Bašić.

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …