Naslovna » Novosti » Hrvati slavili i nad Španjolcima nakon raspucavanja

Hrvati slavili i nad Španjolcima nakon raspucavanja

Glavna priča Svjetskog prvenstva je hrvatska muška reprezentacija koja je već petu utakmicu zaredom dobila na raspucavanja. U posljednjem susretu grupne faze, svladali su Španjolce, a o pobjedniku su, naravno, odlučivala raspucavanja. 

Hrvatska je odigrala sve utakmice grupne faze, u svima slavila i sve završila tek nakon raspucavanja. Pali su tako Omanci, Australci, Urugvajci, Mađari, a u četvrtak i Španjolci. Prvi u skupini, Hrvati prenose maksimalan broj bodova dalje u natjecanje.

Španjolci su sjajno otvorili prvi set, Ramon Fuentes Zamora među vratnicama branio je sve što se moglo i nakon deset minuta, Španjolci su slavili s 24:16. No, Hrvati su u drugi set ušli bolje, koristili svaku priliku i s 22:18 na kraju drugog seta odšetali u raspucavanja. Luka Bumbak s dvije obrane u raspucavanju, srušio je Španjolcima nade za pobjedu.

“A što da kažem… Peta u nizu, peta raspucavanja, ponovno drama, ponovno sreća… Nadam se da ne trošimo sreću koja će nam poslije možda više trebati nego sada. Sada ćemo poraditi na odmoru, mislim da dosta dobro igramo. Vide se neki padovi, ali to je očito normalno za ovo prvenstvo”, rekao je Bumbak.

Kapetan Ivan Jurić smatra kako samopouzdanje ima presudnu ulogu. “Nema recepta za to, prešlo nam je u naviku očito. Jednostavno, kad dobiješ u raspucavanjima četiri puta, u peti idemo s tolikim samopouzdanjem, da ne moramo ni igrati da dobijemo. Vjerujem da je nama na terenu lakše nego gledateljima… Svaku utakmicu želimo pobijediti s 2:0, ali nekako nam uvijek taj loš ulazak u prvi set poremeti planove”, prokomentirao je Jurić.

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …