Naslovna » Novosti » Hrvatska nastavila pobjednički niz na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska nastavila pobjednički niz na Svjetskom prvenstvu

Nakon Omana i Urugvaja u utorak, hrvatski reprezentativci drugog su dana Svjetskog prvenstva svladali i Australiju te domaćina Mađarsku. Kao i u utorak, u srijedu su u obje utakmice slavili tek nakon raspucavanja. 

Hrvatska je nastavila pobjednički niz u Budimpešti slavljem na Australijom i domaćinom Mađarskom. U obje utakmice Hrvati su bili favoriti, no o pobjednicima se odlučivalo u raspucavanju, baš kao i u susretima s Omanom i Urugvajem.

Prvi set u ogledu s Australijom protekao je napeto. Jedni su drugima stalno bili za petama, ali Australci su u posljednjih sekundama zatresli hrvatsku mrežu za 18:16. U drugom setu Hrvati su uspjeli slaviti s 19:14, a malo sreće u raspucavanju, koja su već postala hrvatska tradicija na ovom prvenstvu, bilo je dovoljno za treću pobjedu Hrvatske s 8:6 u raspucavanju.

“Teško je progutati poraze iz raspucavanja, vrlo je stresno za cijelu ekipu, ali na kraju dana mi smo među slabije rangiranim ekipama i suprotstavili smo se Hrvatskoj, ekipi koja je među najjačima na svijetu”, rekao je australski vratar James Brennan.

Druga utakmica, ona protiv domaćina, nije se puno razlikovala. Mađari su uzeli prvi set s 26:22, da bi u drugom setu Hrvati slavili s uvjerljivih 29:22, a onda je uslijedila prava igra za živce. Na semaforu je stajalo 8:8 nakon pet serija penala, a uslijedila je ona priča: tko promaši, gubi. Dogodilo se to Mađarima pa je Hrvatska na kraju slavila s 14:12.

„Očekivali smo ovako jednu tešku utakmicu. Sigurno da je domaćin bio potpomognut publikom, atmosfera je bila lijepa, bilo je super igrat. U prvom setu su se bolje snašli u napadu, mi smo isto igrali dobro napad, ali nismo se mogli obraniti. U drugom setu smo pokazali kako trebamo i možemo igrati i pitanje pobjednika je bilo riješeno u 6 minuta. Raspucavanja nam očito idu na ovom prvenstvu i to je bio zicer“, rekao je Zvonimir Đikić.

Posljednju utakmicu u grupi B Hrvatska igra u četvrtak, kada će na terenu snage odmjeriti sa starim znancima, Španjolcima, u 12:30 sati.

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …