Naslovna » Turniri » 2016 » Drugog dana Zagreb Opena odigrane 42 utakmice

Drugog dana Zagreb Opena odigrane 42 utakmice

Drugi dan Zagreb Opena 2016 protekao je u odličnoj atmosferi. Odigrane su 42 utakmice u kojima su dominirali BHC Dubrava i Detono Zagreb u muškoj konkurenciji te Kontesa Nera i Detono Zagreb u ženskoj.

Završni turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku bliži se kraju. U subotu su odigrane 42 utakmice u natjecateljskom dijelu u kojemu su u muškoj konkurenciji najuvjerljiviji bili Detono Zagreb sa četiri pobjede u četiri utakmice i omjerom od osam dobivenih i jednim izgubljenim setom. BHC Dubrava ima isto četiri pobjede u četiri odigrane utakmice, osam dobivenih i dva izgubljena seta.

U ženskoj konkurenciji, Kontesa Nera ima stopostotni učinak. Četiri utakmice bez poraza, a među njima i pobjeda nad mađarskom ekipom Agenta Girls, koju čini većina mađarskih reprezentativki. Djevojke iz Detona Zagreb imaju tri pobjede u tri utakmice, dok aktualne prvakinje, BHC Dubrava imaju jedan poraz i dvije pobjede.

“Prva utakmica protiv mađarskih juniorki je bila teška, njihove igračice su uigrane. Druga utakmica s OVB Beach Girls, isto mađarskom ekipom, je bila naporna. Mučile smo se jako, bile smo blizu u oba seta, no na kraju smo izgubile 2:0. Treća utakmica protiv Chemo Profila bila je za bodove u skupini i to smo pobjedile. Mislim da je ovo bila jedna od jačih skupina. Sutra svakako želimo pobijediti četvrfinale i tako si osigurati polufinale”, rekla je Kristina Smiljanić iz BHC Dubrave.

Osim natjecateljskog dijela turnira, odigrane su i dvije prijateljske utakmice hrvatske muške reprezentacije u kojima su hrvatski pjeskaši svladali ekipu Helios Beograd iz Srbije te mađarsku ekipu OVB Beach Boy’z.

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …