Naslovna » Turniri » 2015 » BHC Dubrava i Detono Zagreb najbolji na Ivanic CRO Finalsu

BHC Dubrava i Detono Zagreb najbolji na Ivanic CRO Finalsu

Prvenstvo Hrvatske završilo je turnirom Ivanic Croatian Finals gdje je pobjedu u muškoj konkurenciji odnio Detono Zagreb i potvrdio prošlogodišnji naslov prvaka dok su u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijele djevojke iz Dubrave. Oduzele su tako prošlogodišnji naslov Detonu Zagreb.

Detono Zagreb osvojio je, nakon Ivanic Opena i Zagreb Opena i treći turnir, Ivanic Croatian Finals. U samoj završnici pobijedio je BHC Sesvete rezultatom 2:0 u setovima, a ovom pobjedom osvojio je i Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku sa ukupno 160 osvojenih bodova u sva tri turnira.

Najbolji igrač turnira, Ivan Jurić iz Detona Zagreb prokomentirao je Prvenstvo i završni turnir. “Bilo je odlično igrati, prvenstveno za naš gušt, jer smo došli s velikom bodovnom prednošću pred ostalim ekipama. Došli smo odigrati za svoju dušu. Probati osvojiti još jedan turnir i to smo i postigli”, zaključio je Jurić.

Osim najboljeg igrača, odabran  je i najbolji vratar turnira, a ta titula pripala je Ivanu Jugoviću iz Chemo profila Zagreb.

U ženskoj konkurenciji djevojke iz Dubrave osvojile su sva tri turnira, a samim time i Prvenstvo Hrvatske. Na Ivanic Croatian Finalsu u finalnoj utakmici susrele su se sa dobro poznatim protivnicama, Detonom Zagreb, a njih su pobijedile u raspucavanju. Nakon 1:1 u setovima, Dubrava je bila bolja u raspucavanju rezultatom 11:10. Osvojile su tako ukupno 143 boda.

Kristina Smiljanić, lijevo krilo BHC Dubrave prokomentirala je, između ostaloga I slab odaziv ženskih ekipa na Ivanic Croatian Finals. “Uspjele smo se mi cure okupiti za sva tri turnira i osvojile smo sva tri. Nažalost, na ovome su bile samo dvije ženske ekipe pa je malo teže organizirati i igrati uvijek sa istima, ali mi smo svoj cilj, koji smo si zacrtale na početku i ostvarile. Što se tiče ženske konkurencije, iz godine u godinu se dosta mijenja, ali s obzirom da je u dvoranskom rukometu pala popularnost, nije ni čudo da je i u ovome”, rekla je Smiljanić.

Najboljom vratarkom turnira proglašena je Simona Hajduk, također iz pobjedničke ekipe.

Ivanic Croatian Finals poslužio je i kao priprema seniorskim i juniorskim reprezentacijama Mađarske i Hrvatske za nadolazeće Europsko prvenstvo u španjolskom Lloret de Maru. Prvenstvo će se održati od 26. lipnja do 5. srpnja, a u svim odigranim pripremnim utakmicama Mađarska je bila bolja od Hrvatske.

Nagrade je na kraju turnira podijelio dogradonačelnik Ivanić-Grada, Željko Posilović, a prokomentirao je kako se nada organizaciji turnira i sljedeće godine. “Ova završnica za nas predstavlja veliko zadovoljstvo I nadam se da će se Grad I sljedeće godine uključiti u ovaj projekt. Podržavamo sve sportove, a s obzirom da smo mi rukometni grad, posebno podržavamo rukomet”, izjavio je Posilović.

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …