Naslovna » Turniri » 2015 » BHC Dubrava i BHC Detono Zagreb najbolji na Zagreb Openu

BHC Dubrava i BHC Detono Zagreb najbolji na Zagreb Openu

Završio je i drugi turnir prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku, Zagreb Open, a pobjedu su odnijele pjeskašice iz Dubrave, BHC Dubrava, u ženskoj konkurenciji i Detono Zagreba u muškoj seniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji prva mjesta uzeli su Sesvete Young Guns između 1996. godišta, Jole’s Young Guns između 2000. i Zaprešić u konkurenciji 2002. godišta. Na turnir se prijavilo ukupno 35 ekipa, koje su snage odmjerili na pjeskaškim terenima Jaruna.
U ženskoj konkurenciji, od osam prijavljenih ekipa finale su izborile dobro poznate protivnice, ekipe BHC Dubrava i BHC Detono Zagreb. Kako je rezultat nakon odigrana dva seta bilo 1:1, pobjednice smo saznali nakon raspucavanja, a bolje su bile djevojke iz Dubrave s 9:8. Treće mjesto zauzela je ŽKRP Kontesa Nera koja je pobijedila ekipu Chemo profili iz Zagreba.
Lucija Babun, igračica Detona Zagreb zadovoljna je brojem prijavljenih ekipa u ženskoj konkurenciji. „Konkurencija u Hrvatskoj inače nije nešto, sve je manje ekipa, ali ove godine na Zagreb Openu bilo je dosta ekipa što je dobro. Mi, nažalost nismo obranile prošlogodišnji naslov, ali to je sport“, rekla je Babun.
Finale Zagreb Opena u muškoj konkurenciji izborili su BHC Detono Zagreb i BHC Sesvete, a nakon 2:0 (28:10, 20:18) u setovima, prvo mjesto između 15 prijavljenih ekipa pripalo je prošlogodišnjim pobjednicima, Detonu Zagreb. Treće mjesto nakon borbe protiv ekipe Let Cepelin Tomasoft pripalo je ekipi Dubrave.
Reprezentativac Drago Vojnović koji je na Zagreb Openu igrao za Let Cepelin Tomasoft prokomentirao je protivničke ekipe. „Konkurencija je iz godine u godinu sve teža i teža, svake godine ima sve više i više ekipa, neki novi klinci su to. Ekipe su bile odlične, turnir je bio super i očekivanja su ispunjena“, rekao je Vojnović.
U juniorskom dijelu natjecanja, koje se odigravalo paralelno sa seniorskim, pobjedu su odnijeli Sesvete Young Guns u konkurenciji 1996. godišta, Jole’s Sad Moles u konkurenciji 2000. i Zaprešić u konkurenciji 2002. godišta.
Po završetku finalnih utakmica, odabrane su i najuspješnije petorke u ženskoj i muškoj konkurenciji. Među djevojkama su se tako našle: vratarka Marina Razum, ekipa Chemo profili, lijevo krilo Lucija Kelava, ekipa Detono Zagreb, desno krilo Ria Haček, ekipa Dubrava , kružni napadač: Josipa Grebenar, ekipa Kontesa Nera i specijalist Lucija Babun, ekipa Detono Zagreb.
U muškoj konkurenciji najuspješniji su bili vratar Ivica Udovičić, ekipa Sesvete iz Sesveta, lijevo krilo Ivan Ćurković, ekipa Sesvete iz Sesveta, desno krilo Lucijan Bura, ekipa Detono iz Zagreba, kružni napadač Drago Vojnović ekipa, Let Cepelin Tomasoft, specijalist Ivan Dumenčić, ekipa Dubrava.
Cro EBT Tour 2015 završava se u Ivanić-Gradu, na Ivanić Croatian Finalsu, koji će se održati od 19. do 21. lipnja, a u Ivanić-Gradu ćete imati priliku vidjeti i sve selekcije hrvatske reprezentacije.

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …