Naslovna » Novosti » Pjeskaši osigurali polufinale Svjetskog prvenstva

Pjeskaši osigurali polufinale Svjetskog prvenstva

Glavna faza natjecanja, nakon one po skupinama, Hrvatskoj je donijela nove zanimljive susrete vrijedne polufinala Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku. S odličnom pobjedom nad Srbijom te unatoč porazu od Danske, hrvatski su pjeskaši zakoračili u borbu za medalje te je pred njima u subotu tek preostali dvoboj glavne faze natjecanja s Brazilom, kao i samo polufinale.


U prvom susretu dana Hrvatskoj je na suprotnoj strani pješčanog terena stajala Srbija koja je svladana bez problema s 2:0 u setovima, najbolji kod Hrvatske pritom je bio Zvonimir Đikić s 15 poena. 

Uslijedila je potom prava borba s pjeskašima Danske koji su slavlje osigurali tek nakon raspucavanja Slavili su Danci s 2:1 u setovima, no Hrvatska unatoč tomu te neovisno o posljednjem susretu glavne faze natjecanja osigurava mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva. Najbolji je Hrvat ovoga puta, pak, bio Drago Prka s 11 poena. 

-Na današnjem rasporedu odigrane su dvije utakmice, i tu smo Srbiju očekivano apsolvirali, dok su u večernjoj utakmici Danci uspjeli uzeti set kada nismo ispoštovali neke dogovore. U konačnosti sam također trebao i ja koju loptu više skinuti, ali što je tu je. Malo nesreće na raspucavanju i izgubili smo tu drugu utakmicu. Ovo će nam najvjerojatnije donijeti i utakmicu protiv Brazila u polufinalu tako da postoji mogućnost odigravanja dviju utakmica sutra protiv Brazilaca. Najvažnije je da se dobro pripremimo za polufinalnu utakmicu i probamo najboljoj selekciji svijeta staviti „soli na rep“, jer ako je netko sposoban za to, to je onda upravo selekcija Hrvatske, izjavio je reprezentativni vratar Hrvatske Igor Totić. 

Pred hrvatskim pjeskašima u subotu je još posljednji susret glavne faze natjecanja u sklopu kojeg će u 10.50 sati po lokalnom vremenu zaigrati s domaćinom Brazilom nakon čega slijedi i polufinale Svjetskog prvenstva. 

Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku, Brazil: 

Glavna faza natjecanja 
Srbija – Hrvatska 0:2 (7:32, 15:23) 
Danska – Hrvatska 2:1 (21:14, 14:21, 12:10) 

 

Izvor: HRS.hr

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …