Naslovna » Novosti » Pjeskaši dvjema pobjedama otvorili SP u Brazilu

Pjeskaši dvjema pobjedama otvorili SP u Brazilu

Odlično su hrvatski pjeskaši otvorili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje se od 22. do 27. srpnja održava u brazilskom Recifeu. Prvoga dana natjecanja u skupini B Hrvate su očekivala dva dvoboja, a u oba su hrvatski predstavnici osigurali slavlja. 

U prvom susretu dana Hrvatska je snage odmjerila s reprezentacijom Katara od koje je bila bolja s 2:0 u setovima, a najbolji u pobjedničkim redovima bili su Ivan Dumenčić i Drago Prkas po deset poena. 

U večernjem terminu, točnije u 22 sata po lokalnom vremenu, Hrvate je očekivao i drugi dvoboj u skupini, a na suprotnoj strani pješčanog terena stajala je momčad Argentina protiv koje je Hrvatska slavila nakon shoot outa s 2:1 u setovima. Najbolji kod Hrvata ovoga je puta bio Ivan Jurić s 15 poena. 

-Očekivao sam tešku utakmicu. Katar je mnogo uložio u rukomet na pijesku i kada smo god igrali s tom reprezentacijom bilo nam je izuzetno teško. Idemo sada korak po korak, a ukoliko stignemo do kraja bit će odlično“, kazao je nakon prvog susreta i slavlja nad Katarom direktor hrvatske selekcije Siniša Ostoić

Drugoga dana Svjetskog prvenstva, točnije, u srijedu 23. srpnja, Hrvate očekuju nova dva susreta u skupini te će tako od 18.40 po lokalnom vremenu zaigrati sa Španjolskom, a u 22 sata s Egiptom. 

Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku, Brazil: 

Skupina B 

Hrvatska – Katar 2:0 (19:15, 21:20) 
Argentina – Hrvatska 1:2 (10:18, 20:18, 6:7) 


Izvor: HRS.hr

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …