Naslovna » Novosti » Hrvatski pjeskaši na Svjetskom prvenstvu

Hrvatski pjeskaši na Svjetskom prvenstvu

Seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku otputovala je u Brazil, točnije, Recife gdje će se od 22. do 27. srpnja boriti za naslov svjetskog prvaka.


Hrvatska selekcija kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo osvajanjem prvog mjesta na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u Danskoj. U Recifeu će se u grupnoj fazi natjecanja Hrvatska suprotstaviti ekipama Katara, Egipta, Španjolske, Argentine i Rusije. 

Hrvatsku reprezentaciju će na Svjetskom prvenstvu predstavljati vratari Igor Totić i David Henigman, lijeva krila Ivan Jurić i Matej Semren, desna krila Zvonimir Đikić i Mladen Paradžik, obrambeni igrač Marko Vidović, pivoti Drago Vojnović i Drago Prka te markerIvan Dumenčić pod vodstvom izbornik Davora Rokavca

Nakon što u utorak, 22. srpnja otvore svjetsku smotru s Katarom u 17.39 sati, Hrvate istoga dana u skupini B očekuje i dvoboj s Argentinom u 22 sata. 

U srijedu, 23. srpnja snage će odmjeriti s ekipom Španjolske u 18. 40 sati,dok će u 22 zaigrati s Egiptom. 

Posljednji dvoboj u skupini na rasporedu je u četvrtak, 24. srpnja u 18.50 sati kada će se suprotstaviti momčadi Rusije. 

Radi se o iznimno jakom natjecanju. Naša reprezentacija dobila je prilikom ždrijeba puno težu skupinu, no mi imamo jasno zacrtan cilj. Iako nas na tom putu već u grupi čekaju dvostruki europski prvaci, Španjolska i Rusija, bivši svjetski prvaci i jedna od najboljih selekcija današnjice, reprezentacija Egipta te azijski prvaci i ekipa koja mnogo ulaže u ovaj sport, Katar. Naš cilj je prolazak „skupine smrti“ te u konačnici osvajanje zlatnog odličja. Nadamo se kako ćemo uspjeti u ostvarenju svojih ciljeva, izjavio je uoči početka prvenstva izbornik Davor Rokavec. 

Raspored Svjetskog prvenstva, Brazil:

Skupina B: 

22. srpanj 
17.30 Hrvatska – Katar 
22.00 Argentina – Hrvatska 

23. srpanj 
18.40 Hrvatska – Španjolska 
22.00 Egipat – Hrvatska 

24. srpanj 
18.50 Hrvatska – Rusija 

Pročitajte i ovo

EURO 2021: Hrvatski seniori su doprvaci Europe

Hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji osvojili su srebrnu medalju na Europskoj prvenstvu u Bugarskoj i …