Naslovna » Prvenstvo Hrvatske » Zavrsen Umag Open 2012

Zavrsen Umag Open 2012

U Umagu su rukometašice BHC Dubrave obranile prošlogodišnji naslov, dok su momci iz White Boysa osvojili drugi od tri turnira ove godine.

Video s turnira

Kroz filter četvrtfinala i polufinala u muškoj konkerenciji u finale su se plasirale momčadi KRP Sokola iz Zagreba i White Boys iz Kaštel Starog. U predivnom ambijentu, pred prepunim gledalištem u finalu su pobijedili momci iz Kaštel Starog sa 2:0 u setovima.

U ženskoj konkurenciji u turniru su učestvovale dvije jake mađarske ekipe sastavljene od igračica Mađarske A i Mađarske B selekcije koje su nakon prikazane igre svi vidjeli u finalu turnira. Unatoč jakim Mađaricama, finale su izborile naše ekipe KRP Dubrave iz Zagreba i KRP Sokola iz Zagreba u čijim redovima igra najveći broj hrvatskih reprezentativki. Pobijedila je ekipa Dubrave s 2:0 u setovima i tako drugi puta za redom osvojila Umag.

Oba finala bila su neizvjesna i pružila su publici pregršt atraktivnog i prije svega kvalitetnog rukometa. Nakon finalnih utakmica gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i trener muške reprezentacije Hrvatske Davor Rokavec proglasili su pobjednike i uručili pehare pobjedničkim ekipama, a najboljim petorkama podjelili medalje i poklon pakete.

Najbolja petorka u ženskoj konkurenciji:

  • golman – Agnes Gyori (Multichem Szentendrei N.K.E.)
  • lijevo krilo – Jelena Vidović (Sokol Zagreb)
  • desno krilo – Kristina Smiljanić (Dubrava Zagreb)
  • kružni napadač – Fruzsina Kretz (Multichem Szentendrei N.K.E.)
  • specijalist – Nikolina Vojić (Sokol Zagreb)

Najbolja petorka u muškoj konkurenciji:

  • golman – Ante Tutavac (Sokol Zagreb)
  • lijevo krilo – Matej Semren (Sokol Zagreb)
  • desno krilo – Gyene Nokbert (Hungary YAC man)
  • kružni napadač – Fruzsina Kretz (Multichem Szentendrei N.K.E.)
  • specijalist – Atila Kiss (Hungary YAC man)

 

“Drago mi je što su se naša ženska i muška ekipa plasirale u finale turnira u Umagu. Pored osvojenih bodova za Prvenstvo Hrvatske u kojem smo favoriti, osvojili smo i dragocjene EBT bodove. Što se tiče igre muške ekipe evidentan je utjecaj novog trenera Davora Rokavca koji je ove godine preuzeo ekipu i čiji se rezultati rada primjećuju u igri i rezultatima. Zadovoljan sam i prikazanom igrom djevojaka, koje su unatoč oslabljene neigranjem većeg dijela ekipe zbog fakultetskih obveza, dogurale do finala na izrazito kvalitetom jakom turniru. Posebno me veseli povratak reprezentativke Jelene Vidović i ulazak Nikoline Vojić u selekciju Hrvatske. Imresioniran sam organizacijom turnira koji je pored sportskog dijela pružio pregršt zabave i opuštanja što je i cilj ovog sporta”, izjavio je Josip Gagula predsjednik KRP SOKOL-a iz Zagreba.

“Unatoč manjem broju ekipa prisutnih na Umag Openu, kvaliteta turnira je bila na visokoj razini. Prisutnost dviju reprezentacija i sudjelovanje reprezentativki u glavnom turniru dodatno su podigli kvalitetu utakmica koje su bile izuzetno brze i što me posebno veseli atraktivne. Iako sunce nije bilo nikom saveznik na turniru, iskoristili smo blizinu mora i kupanje za opuštanje nakon utakmica. Zahvaljujem organizatoru na vrhunski organiziranom turniru, a Umagu na prekrasnim i kvalitetnim pjeskaškim terenima i ugodnom ambijentu lagune Stella Maris. Ovim putem zahvaljujem organizatoru i sudionicima Umag Opena 2012. na fair playu”, dodao je izIgor Požega trener ekipe DETONO Zagreb.

Treba napomenuti da su reprezentativke Hrvatske i Mađarske odigrale tijekom turnira nekoliko sparing utakmica, kao pripremu za predostojeće svjetsko prvenstvo u Omanu, ali i pored reprezentativnih susreta, po jakom suncu i buri, odigrale su djevojke i sve turnirske utakmice za svoje matične klubove.

 

Pročitajte i ovo

Pjeskaši Detona i pjeskašice Dubrave osvajači Prvenstva Hrvatske 2019!

Pjeskaši Detono Zagreba novo-stari su prvaci Hrvatske, a pjeskašice Toyote MHC Dubrava nove su prvakinje! …