Naslovna » Turniri » 2011 » Trogir Open 2011 » Detonu slavlje u obje konkurencije

Detonu slavlje u obje konkurencije

Pretposljednja etapa Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji odigrana je proteklog vikenda u Trogiru na terenu za pjeskaške sportove u sklopu apartmanskog kompleksa Medena. Dva dana prepuna sadržajnih i atraktivnih utakmica te poteza raščistili su pitanje pobjednika Prvenstva Hrvatske u muškoj konkurenciji, dok u ženskoj konkurenciji pitanje pobjednika izgledno, no još uvijek otvoreno.
Krenimo redom, najjužniji turnir Cro beach handball toura ove godine nije mazila sreća s vremenskim (ne)prilikama. No, unatoč olujnom nevremenu koje je uzrokovalo kašnjenje u rasporedu, sve utakmice su se stigle odigrati u predviđenom roku.
Muški: Natjecanje po grupama iznjedrilo je četvrtfinalne parove, od kojih je najzvučniji par bio sudar Detono Zagreba i KRP Sokol, u tom trenutku prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u poretku prvenstva Hrvatske. Ostali parovi bili su White boys – Pa Kaaak, Let cepelin – KRP Nevažni, BHC Dubrava – Sokol Imago studio. U polufinalu su se sučelili White boys – Let cepelin te Dubrava – Detono Zagreb, a u napetim završnicama pobjede su izborile ekipe Let cepelina te Detono Zagreba.
Zasluženim prolascima u finalu su se našle dvije ekipe koje su i najviše pokazale tijekom cijelog turnira. U prethodnom okršaju istih ekipa u grupi uspješnijim su se nakon raspucavanja pokazali Let cepelini, predvođeni hrvatskim reprezentativcem rukometa na pijesku, Hrvojem Biuklićem. No, finale je dalo drugačiji krajnji ishod. Također napeta utakmica i završnica, no ovog puta je vratar Detonatora, David Henigman, zaključao svoja vrata, i omogućio osvajanje važnih bodova čime se razlika u bodovima u Prvenstvu Hrvatske povećala uoči zadnje etape Prvenstva koje će se odigrati u Umagu idućeg vikenda.
Poredak PH: Detono Zagreb 195 bodova, Let Cepelin 161 bod, BHC Dubrava 159 bodova, KRP Sokol 156 bodova.
Žene: Vodeći kvartet u poretku žena i ovog puta je držao glavnu riječ u Trogiru. Ekipe Detono Zagreba, KRP Sokol, BHC Dubrave te Kontese Nere u međusobnim su okršajima tražile put za što boljim plasmanom te osvajanjem iznimno vrijednih bodova za poredak u PH. Po prvi puta ove sezone, Detono Zagreb je uspio osvojiti titulu te time ostaviti otključanim pitanje ukupnog pobjednika u borbi za Prvakinje Hrvatske.
Iako Sokolice imaju popriličnu prednost, Detonatorice su se približile na 14 bodova zaostatka, tako da, unatoč svemu, ovise i o igri i plasmanu protivnica.
Poredak PH:  KRP Sokol – 193 boda, Detono Zagreb – 179 bodova, BHC Dubrava – 147 bodova, Kontesa Nera – 146 bodova.
Osvrt nakon Trogira pružila je i sportska direktorica Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb – Nevena Krajcar:
Veseli činjenica da su se ove godine pojavile nove ekipe na horizontu, koje, ako nastave s radom mogu ući u ozbiljne konkurencije prvih 8 najboljih na gotovo svakom turniru. Na svakom turniru ove godine u konkurenciji je bilo više ekipa nego prošlih godina, i nadam se da će se trend nastaviti kako bi turniri bili što borijniji...
U muškoj konkurenciji ovogodišnje je prvenstvo bilo najneizvjesnije do sada, što je, iako je put bio nešto teži, a sam početak PH neobećavajući (četvrto mjesto Detono Zagreba u Čakovcu), dalo draž borbi. Na završnici u Umagu očekujem da dečki osvajanjem turnira potvrde trenutno vodeće mjesto na tablici Prvenstva Hrvatske, te da obrane naslov pjeskaškog prvaka i na domaćem terenu.

U ženskoj konkurenciji broj ekipa i dalje je malen, ali novoosnovana ekipa BHC Dubrave koja ostvaruje zapažene rezultate, te pomlađena ekipa Kontese Nere, daju nadu da bi se u sljedećim sezonama nešto moglo promijeniti, kako bi i ženski turniri bili zanimljiviji i neizvjesniji.
Djevojke KRP Sokola ove su godine pokazale da ozbiljnim radom i treninzima mogu doći na sam vrh, te su do sada stvorile ozbiljnu prednost na vodećem mjestu u poretku prvenstva Hrvatske, koju će na završnici PH u Umagu biti teško ugroziti. Od djevojki Detono Zagreba očekujem da pokažu najbolje od sebe, i najmanje da potvrde trenutno drugo mjesto u poretku PH (obzirom da postoje tek matematičke šanse da osvoje naslov prvakinja države).“.
Na kraju vrijedi napomenuti i najbolje pojedinke te pojedince ovog turnira.
Za najbolje su u muškoj konkurenciji proglašeni sljedeći igrači: vratar – David Henigman (Detono Zagreb), lijevo krilo – Drago Fantić (White boys), desno krilo – Davor Rokavec (Let cepelin), pivot – Dado Prka (BHC Dubrava), marker – Josip Mikelić (White boys).
Najbolje pojedinke u ženskoj konkurenciji: vratar – Dubravka Bukovina (BHC Dubrava), lijevo krilo – Tihana Jakopec (Detono Zagreb), desno krilo – Katja Heraković (BHC Dubrava), pivot – Kristina Smiljanić (BHC Dubrava), marker – Ivana Lovrić (KRP Sokol).

Pročitajte i ovo

Dvostruko slavlje Dubrave na Zagreb Openu 2019!

Pjeskaši i pjeskašice Dubrave osvajači su Zagreb Opena 2019, drugog turnira Prvenstva Hrvatske, nakon što …