Naslovna » 2019 » Seniori osvojili peto mjesto na Svjetskim igrama na pijesku

Seniori osvojili peto mjesto na Svjetskim igrama na pijesku

Hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku završila je svoj nastup na Svjetskim igrama na pijesku u Dohi na petom mjestu. U svojoj posljednjoj utakmici na ovom natjecanju, naši su predstavnici bili bolji od reprezentacije Mađarske 2:1 (29:20, 22:26, 11:10) u setovima.

Izabranici Mladena Paradžika odlično su otvorili utakmicu te su dominirali u prvom setu. No, u nastavku utakmice reprezentacija Mađarske se probudila te osvojila drugi set. Četvrti put na ovim igrama, naši su seniori igrali odlučujući, treći set. Želja za ostvarivanjem što boljeg rezultata te timski duh vodili su hrvatske predstavnike do još jedne pobjede.

Najefikasniji po broju postignutih pogodaka u redovima naše momčadi  bio je Mateo Budić koji je čak 13 puta tresao mrežu protivničke ekipe. Filip Goričanec je bio drugi najbolji strijelac s 8 golova.

Ovo je bio drugi put da su se reprezentacije Hrvatske i Mađarske susrele na ovim Igrama. U grupnoj fazi, Mađarska je bila bolja od naših seniora rezultatom 2:0 u setovima.

 

 

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …