Naslovna » 2019 » Seniori otputovali na Svjetske igre na pijesku u Dohu

Seniori otputovali na Svjetske igre na pijesku u Dohu

Hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku otputovala je na Svjetske igre na pijesku. U organizaciji Saveza Nacionalnih Olimpijskih Odbora (ANOC), prvo izdanje ovog natjecanja održat će se od 11. do 16. listopada u Katru.

U konkurenciji 12 ekipa iz cijeloga svijeta, naši će pjeskaši započeti svoju avanturu u Dohi već u petak, 11. listopada kada će odigrati svoje prve pre-eliminarne dvoboje. U grupi B ih najprije čeka dvoboj protiv domaćina Katra te reprezentacije Urugvaja.

Sljedećeg dana, u subotu 12. listopada, naše seniore očekuju dvoboji protiv ekipa Tunisa i Španjolske, a u nedelju, 13. listopada pjeskaši će zatvoriti grupnu fazu natjecanja utakmicom protiv reprezentacije Mađarske.

Pred našim je predstavnicima još jedno uzbudljivo natjecanje, a očekivanja uoči početka ovih povijesnih igara su velika.

Mi se kao zemlja koja je u prošlosti, uz Brazil, imala ponajviše uspjeha i osvojenih medalja u ovom atraktivnom sportu, uvijek postavljamo i na svako natjecanje idemo s najvišim ambicijama. Smatram kako se ne radi o prepotenciji, jer nije u sportskom duhu ići na natjecanje samo zbog sudjelovanja, a bez ambicija i nadanja u ostvarenje sportskog rezultata. Ljestvica je s te strane uvijek postavljena visoko. Od ekipe očekujem samo predan rad, poštovanje sustava i zalaganje u svakoj sekundi bilo koje utakmice. Ukoliko će se to ispoštovati,  uvjeren sam kako niti rezultat neće izostati“, izjavio je izbornik muške seniroske reprezentacije Mladen Paradžik.

Da su ambicije ove ekipe velike, potvrđuje i kapetan Ivan Jurić.
U Katru želimo ići korak po korak. Prvi nam je cilj kvalificirati se u četvrtfinale, a nakon toga se želimo boriti za medalje. Osobno bih bio sretan bilo kojom osvojenom medaljom, samo da ne završimo natjecanje na 4. mjestu“, očekivanja su Ivana Jurića, kapetana reprezentacije.

Popis reprezentativaca koji će pod stručnim vodstvom izbornika Mladena Paradžikanastupiti na Svjetskim igrama na pijesku je sljedeći:

  1. Filip Dominik Hančić
  2. Domagoj Grahovac
  3. Ivan Jurić
  4. Tomislav Lauš
  5. Josip Matezović
  6. Ivan Palac
  7. Josip Leko
  8. Filip Goričanec
  9. Mateo Budić
  10. Matej Sošić

 

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …