Naslovna » 2019 » Juniorkama Nagrade Dražen Petrović za izvandredna postignuća

Juniorkama Nagrade Dražen Petrović za izvandredna postignuća

U svečanoj atmosferi Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović  danas, 10. rujna uručene su nagrade najuspješnijim hrvatskim sportašima i sportašicama do 20 godina. Da je budućnost rukometa na pijesku izrazito svijetla u Hrvatskoj, dokazale su i naše pjeskašice koje su se također našle među dobitnicima Nagrade Dražen Petrović. Hrvatska ženska juniorska reprezentacija dobila je nagradu za osvojeno povijesno, drugo mjesto na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu prošlog ljeta.

Osvajanje ovakve nagrade za reprezentativku Niku Vojnović ima veliko značenje. “Osjećaj je predivan, pogotovo zato što je ovo jedna od najvećih nagrada u Hrvatskoj“, ističe Nika te dodaje da je jako ponosna na ostvarenje svoje ekipe. “Ostvarili smo svoj san, te je svaka cura u ekipi na to ponosna. Nadamo se da ćemo nizati ovakve uspjehe i u budućnosti“.

Osim na ovo veliko priznanje, Nika se prisjetila i najljepših trenutaka sa spomenutih Olimpijskih igara. “Za sve nas cure koje smo bile na tom natjecanju, to je bilo najljepših 20 dana u životu. Napokon smo uspjele skupiti sve glave zajedno. Igrale smo s velikim srcem i mislim da je to razlog našeg uspjeha“.

Podsjetimo se još jednom imena naših juniorki koje su ispisale povijest osvajanjem olimpijskog srebra:

 1. REA BANIĆ
 2. MIA BOŠNJAK
 3. PETRA LOVRENČEVIĆ
 4. ANJA VIDA LUKŠIĆ
 5. ANA MALEC
 6. VANJA PERENČEVIĆ
 7. SAŠA SLADIĆ
 8. MIA TUPEK
 9. NIKA VOJNOVIĆ

STRUČNI STOŽER:

 1. IVA KANJUGOVIĆ
 2. SINIŠA OSTOIĆ

Našim pjeskašicama želimo još puno ovakvih uspjeha u budućnosti.

 

 

 

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …