Naslovna » 2019 » Grand Slam u Moskvi: zajedništvom i dobrom igrom do novih ostvarenja 


Grand Slam u Moskvi: zajedništvom i dobrom igrom do novih ostvarenja 


Početak kolovoza rezerviran je za jedan od najjačih EBT turnira, Moskva Grand Slam na kojem će i Hrvatska imati svoje predstavnike. Naši aktualni prvaci, Detono Zagreb u muškoj i Toyota MHC Dubrava u ženskoj konkureciji, odlaze u rusku prijestolnicu, a na turnir je na rasporedu od 1. do 4. kolocvoza 2019. godine. U društvu 16 ekipa iz svake konkurencije, naši će pjeskaši u Rusiji tražiti novu šansu za odlične rezultate.

Član ekipe Detono Zagreb te hrvatski reprezentativac, Josip Leko, najavljuje odličan turnir. ”Uz dobru igru to podrazumijeva i dobar rezultat te nastavak priprema za Mediteranske igre na pijesku krajem kolovoza u Grčkoj“. Iako će Detonatori nastupiti u šarolikom sastavu, vjeruje da imaju dovoljno kvalitete da turnir završe s najsjajnijim odličjem oko vrata. A da bi to ostvarili, Josip ističe timski duh kao najveću prednost svoje momčadi. “Ni jedan pojedinac nije iznad ekipe te se svakoj utakmici pristupa jednako – punom snagom i s respektom prema svakom protivniku“. Na ovom turniru sastat će se i s nekim novim ekipama, s kojima još nisu imali prilike igrati. “Te ekipe će nam biti nepoznanica, no bez obzira na to, mi ćemo se isključivo fokusirati na vlastitu igru i ulaziti u svaku utakmicu koncentrirano”, naglašava Josip.

Osim što očekuje odličnu organizaciju, smatra da je ovaj turnir izrazito važan jer donosi puno bodova, kao i šansu da se ekipa dodatno uigra i podigne timski duh. A što se tiče važnosti ovakvih turnira za rukomet na pijesku u Hrvatskoj, Josip smatra da “posjećivanjem turnira u inozemstvu stvaramo sportska prijateljstva i promičemo Hrvatsku i rukomet na pijesku u najboljem svjetlu“.

Nakon što su osvojili prvo mjesto na međunarodnom turniru u Bačkoj Palanci, ženska ekipa Toyota MHC Dubrava u lovu je na novi uspjeh u Moskvi. Članica ekipe i hrvatska reprezentativka, Petra Dičak, također očekuje puno od nadolazećeg turnira. Kako kaže, glavni cilj im je predstaviti se u najboljem svjetlu, odigrati sa srcem te pokazati želju i svoje rukometno znanje. A što se tiče rezultata, Petra je optimistična. “Medalja je uvijek motiv. Ako odigramo po dogovoru i uz malo sreće mislim da bismo mogli ovogodišnjim trofejima pridodati i ovaj iz Moskve“.

Slično kao i muška ekipa, pjeskašice Dubrave će se na tom putu najviše oslanjati na zajedništvo i timski duh, a Petra ističe kako na terenu dišu kao jedno. “Igramo jedna za drugu, i tom zajedničkom energijom i borbom možemo svladati i najteže protivnike“. Uz zajedništvo i pridržavanje vlastite igre, Petra smatra da je dobro proučiti i protivnike kako bi im se mogli suprotstaviti i riješiti utakmicu bez ulaska u shoot out. “Nadam se da ćemo u svaku utakmicu ući spremno i dati sve od sebe pa neka bolja ekipa pobijedi“. Važnost ovakvih turnira je jako velika i doprinosi popularizaciji ovog fanastičnog sporta: “Voljela bih da ovaj sport dostigne razinu popularnosti ostalih pješčanih sportova, kao što su odbojka ili nogomet na pijesku jer smatram da to zaslužuje“, zaključuje Petra.

Još jedan međunarodni turnir donijet će puno uzbuđenja, ali i staviti puno izazova pred naše ekipe. Sretno Detonu i Dubravi u Moskvi!

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …