Naslovna » 2019 » Zagreb domaćin prvog Sveučilišnog prvenstva u rukometu na pijesku
Zaprešić Open 2019 - European Beach Handball Tour 201 - Prvenstvo Hrvatske - Zaprešić, Jezero Zajarki

Zagreb domaćin prvog Sveučilišnog prvenstva u rukometu na pijesku

Hrvatska prijestolnica Zagreb i jezero Jarun ugostit će od 25. do 27. srpnja 2019. godine Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku, EUSA EHF Beachandball Championship. Ovo je povijesan uspjeh i veliki korak za ovaj sport, s obzirom da je ovo prvi put da će studenti na Europskom sveučilišnom prvenstvu, između ostalih sportova, igrati i rukomet na pijesku.

U natjecanju će sudjelovati preko 150 natjecatelja iz osam europskih država te 16 Sveučilišta. U muškoj kategoriji, Sveučilište u Zagrebu nalazi se u skupini B i igrat će protiv mađarskog Corvinus Sveučilišta, njemačkog Sportskog Sveučilišta iz Koelna, turskog Ozyegin Sveučilišta te Tilburg Sveučilišta iz Nizozemske.

Kod djevojaka, zagrebačko Sveučilište odmjerit će snage s njemačkim Sportskim Sveučilištem iz Koelna, nizozemskim Tilburg Sveučilištem, Sveučilištem iz srpskog Novog Sada, španjolskim Sveučilištem iz Barcelone te Cyprus International Sveučilištem.

Nema sumnje da su pred nama uzbudljivi dani na Jarunu kao i da ćemo uživati u sjajnim akcijama na pjeskaškim terenima. Nekolicina hrvatskih pjeskaša i pjeskašica koja uz sport i uspješno studira, također će sudjelovati na prvenstvu. Stoga, dođite na Jarun, podržite Hrvatsku i dobro se zabavite. Vidimo se!

Raspored i rezultati dostupni su na sljedećem linku:
EUSA EHF Beach Handball Championship

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …