Naslovna » 2019 » YAC EURO 2019: Juniorske reprezentacije otputovale u Poljsku

YAC EURO 2019: Juniorske reprezentacije otputovale u Poljsku

Hrvatske juniorske reprezentacije rukometa na pijesku otputovale su u Poljsku, gdje ih od četvrtka, 27. lipnja do nedjelje 30. lipnja očekuje U17 Europsko prvenstvo. Stare Jablonki ugostit će ukupno 29 ekipa, a Hrvatska će imati predstavnika u obje konkurencije.

Juniorski Euro u Poljskoj gledat će ukupno 15 ekipa u muškoj konkurenciji te 14 ekipa u ženskoj konkurenciji, a aktualni europski prvaci Španjolci, odnosno prvakinje Nizozemske tražit će obranu naslova prvaka iz 2017. godine kada su zlatne medalje primili na zagrebačkom jezeru Jarun.

U ženskoj konkurenciji Hrvatska se smjestila u grupu A, zajedno s jakom Mađarskom, domaćinom Poljskom i Slovačkom. Djevojke će Prvenstvo otvoriti utakmicom s Mađarskom u četvrtak, 27. lipnja s početkom u 10 sati na terenu broj 4.

“Cilj ovog Eura je zadržati trend dobrih rezultata i kroz taj trend dobrih rezultata i iskustva velikih natjecanja pripremiti igračice za seniorsku reprezentaciju. Od prije je poznato da Mađarska, Norveška, Nizozemska i Njemačka imaju ciljeve osvajanja medalja, ali i mi smo ovdje konkurenti i vidjet ćemo u utakmicama s tim jakim reprezentacijama gdje se nalazimo. Što se tiče samih priprema, odaziv i pristup djevojaka bio je na izrazito visokoj razini”, rekla je izbornica ženske reprezentacije Iva Kanjugović.

Juniori su se, pak, smjestili u jedinu grupu s po tri reprezentacije, grupu D u kojoj će snage odmjeriti s Rusijom i Rumunjskom. Prvenstvo otvaraju u četvrtak, 27. lipnja s početkom u 12:30 sati na terenu broj 3 protiv reprezentacije Rusije.

“Očekivanja su, naravno, borba za medalju, pokušati uzeti zlato jer sam mišljenja da to možemo. Nakon pripremnog turnira u Mađarskoj smo vidjeli da smo ravnopravni s Mađarima i Nijemcima. Najviše toga će ovisiti o nama, ali trebat će nam sigurno i malo sportske sreće. S pripremama smo krenuli odmah nakon Jarun Kupa, radilo se dobro i nadam se da ćemo se kući vratiti s medaljom”, zaključio je Stjepan Babić, izbornik muške reprezentacije.

Sve utakmice juniorskog Eura mogu se pratiti putem EHF live tickera, dok se sve utakmice s terena broj 1 mogu pratiti putem live streama na ehftv.com.

Pročitajte i ovo

Ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji

Još devedeset i osam dana dijeli nas od Europskog prvenstva u rukometu na pijesku. Ovog …