Naslovna » 2019 » [ RASPUCAVANJE ] Ivan Jurić uoči EBT Finalsa: “Cilj nam je uzeti medalju“
Zaprešić Open 2019 - European Beach Handball Tour 201 - Prvenstvo Hrvatske - Zaprešić, Jezero Zajarki

[ RASPUCAVANJE ] Ivan Jurić uoči EBT Finalsa: “Cilj nam je uzeti medalju“

Rumunjski grad Baia Mare ugostit će najprestižnije europsko klupsko natjecanje, EBT Finals, od 6. do 9. lipnja 2019. Hrvatski predstavnik bit će BHC Detono Zagreb, a tom prilikom u Raspucavanju smo ugostili kapetana i proslavljenog hrvatskog pjeskaša, Ivana Jurića. U nastavku pročitajte Jurina očekivanja od nadolazećeg turnira te još poneku zanimljivost o Detonatorima.

Detono je već godinama sudionik završnih turnira, po čemu je EBT Finals poseban?
Poseban je po tome što onaj tko ga osvoji je prvak Europe, ipak je to najjači europski turnir. Jako je važan za rukomet na pijesku u Hrvatskoj i vidimo da se pomiču i datumi turnira Prvenstva Hrvatskke.

Natjecanje započinjete u skupini A gdje je uz vas još šest ekipa. Tko su najteži protivnici?
Ja bih krenuo od toga tko su lakši protivnici, jer ove godine je konkurencija stvarno jaka. Koliko sam vidio sastave, svi se pojačavaju sa stranim igračima, uključujući i brazilske igrače, koji su broj jedan u svijetu što se tiče reprezentacije, tako da očekujemo najjači EBT Finals do sada.

Koje su prednosti, a koji nedostaci Detona?
Prednosti su polivalentnost igrača, odnosno svatko od nas može odigrati više pozicija. Također, timski duh i mlađi igrači koje polako uvodimo u ekipu. A nedostaci su “glave“ jer ne rade uvijek najbolje u nekoj utakmici, ali i to se može popraviti.

Koji je cilj Detona na nadolazećem EBT Finalsu, možemo reći onaj osnovni koji želite ostvariti?
Nama je cilj svakako uzeti medalju. Treba poštivati i ostale protivnike, mi bismo bili sretni s ulaskom u polufinale i osvojenom medaljom.

Gdje vidite najveću mogućnost za iznenaditi protivničke ekipe?
Nema tu previše iznenađenja, mi smo igrali sa svim tim ekipama više od jednog puta i neke ekipe koje nose nova imena, imaju igrače s kojima smo igrali nekoliko puta tako da nema previše iznenađenja.

Ti si već godinama pjeskaš, zapravo legenda ovog sporta kod nas. Kako bi usporedio razvoj ovog sporta kad si se tek krenuo baviti s njim, i sada?
U svijetu se sport razvija, ide, napreduje. Ima velikih pomaka u organizaciji turnira. Naravno, treba to još ojačati, ali to je sad neka druga tema. I naravno, nekakav cilj je da bude olimpijski sport.

Da se dotaknemo i Prvenstva Hrvatske, može li Detono još jednom u nizu obraniti naslov?
Može, da bude objektivan može. Potrudit ćemo se naravno da osvojimo, nećemo nikome puštati, svi moraju zaslužiti svoje mjesto i ako nas neko želi pobjediti neka bude bolji od nas.

Poruka navijačima i svim prijateljima ovog sporta?
Trenirajte, dolazite na turnire i zabavljajte se. Tko nije još bio neka dođe, vjerujem da će mu se svidjeti.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …