Naslovna » 2019 » Jarun Cup za početak nove pjeskaške sezone!

Jarun Cup za početak nove pjeskaške sezone!

Sezonu rukometa na pijesku u Hrvatskoj već tradicionalna otvara Jarun Cup. Ovogodišnje izdanje najvećeg hrvatskog turnira na rasporedu je od petka, 26. travnja do srijede 1. svibnja 2019. Pješčani tereni jarunskog jezera ugostit će 20 ekipa u muškoj i 10 ekipa u ženskoj seniorskoj konkurenciji te osam juniorskih ekipa. Iz godine u godinu, Jarun Cup okuplja najbolje europske pjeskaše i pjeskašice, a konkurencija je sve bolja i bolja. U nastavku pogledajte tko će se sve nadmetati na terenima jarunskog jezera. 

Uz već dobro poznate momčadi, ove godine na turniru će sudjelovati i debitanti. Hrvatski klubovi BHC Hello Zagreb 1 i 2, AKRP Zagreb i BHC Falco Aeterna, BHC Hir-Sat iz Mađarske, poljski BHT Damy-Rade, rukometna reprezentacija Kine i slovenski RK Mivka osjetit će sjajnu atmosferu ovog turnira. U ženskoj konkurenciji, nove ekipe su slovenska RK Mivka, Westsite iz Nizozemske, reprezentacija Kine te hrvatske predstavnice RK Zelina “Furioze”.

Kao nositelji skupina u muškoj seniorskoj kategoriji odabrani su sljedeći klubovi: u skupini A – BHC Sesvete, B – Salgotarjani Strandepitok KC, C – Beach Stars BHC i skupina D – Detono Zagreb. Nositelji prve skupine, BHC Sesvete snage će odmjeriti s poljskim Damy Rade Inowroclaw, mađarskim Hir-Sat BHC, te s debitantima BHC Falco Aeterna i BHC Hello Zagreb 1. Sastav skupine B, uz nositelje Salgotarjani Strandepitok KC, čine reprezentacije Švedske i Kine te slovenski RK Mivka. U skupini C ćemo, uz mađarski Beach Stars BHC, gledati okršaje i četiri hrvatske ekipe: Toyota MHC Dubrava, Chemo profili Zagreb, BHC Hello Zagreb 2 i AKRP Zagreb. Nositelji skupine D, Detono Zagreb, za prolazak dalje borit će se s danskom ekipom HEI Beachhandball, već poznatom hrvatskom ekipom White Boys, BHV Wasserschloss Rookies i BHC All Saints.

U ženskoj seniorskoj kategoriji nositeljice skupine A su mađarska ekipa Lady Bugs, a B domaće predstavnice WHBC Kontesa Nera. Za prolazak u drugi krug natjecanja, Lady Bugs borit će se sa Westsite Amsterdam, hrvatskom ekipom Detono Zagreb, selekcijom Kine i debitanticama RK Zelina “Furioze”. WHBC Kontesa Nera snage će odmjeriti s BHT Pyrki Poznan, Toyota MHC Dubrava, RK Mivka i Chemo profilima iz Zagreba.

U muškoj juniorskoj kategoriji YAC 2002 skupinu A čine BHV Wasserschloss, nizozemski Greenpark Aalsmeer te hrvatska ekipa MRK Sesvete i BHC Ban. Skupinu B čine nizozemski Hiekka Hauskaa, švedski Göteborg beach handball club, BHC Hello Zagreb 2 i reprezentacija Kine.

Raspored odigravanja i rezultate Jarun Cupa pronađite na službenoj stranici: Jarun Cup

Ne propustite ovaj fantastičan događaj i početak pjeskaškog ljeta, vidimo se na Jarunu!

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …