Naslovna » 2019 » Vrijeme je za novu pjeskašku sezonu!

Vrijeme je za novu pjeskašku sezonu!

S porastom temperature i dolaskom sunčanih dana, dolazi i nova sezona rukometa na pijesku. Pred nama su borbe na užarenim terenima, napeta atmosfera, piruete i druge fantastične akcije ovog sporta. Hrvatski pjeskaši i pjeskašice su nas već naviknuli na odlične rezultate i na međunarodnoj sceni. Stoga i ove godine, osim domaćih turnira, s nestrpljenjem iščekujemo ostala natjecanja s hrvatskim predstavnicima. U nastavku pročitajte raspored pjeskaških događanja ovog ljeta.

Već tradicionalno, sezonu rukometa na pijesku u Hrvatskoj otvara Jarun Cup. Ovogodišnje izdanje na rasporedu je od 26. travnja do 1. svibnja 2019. na zagrebačkom jezeru Jarun.

Prvenstvo Hrvatske započinje sa Zaprešić Openom kojemu je domaćin jezero Zajarki od 31. svibnja do 2. lipnja. Zatim će pjeskaše i pjeskašice, na Zagreb Openu ugostiti tereni jarunskog jezera od 13. do 16. lipnja. Posljednji turnir Prvenstva Hrvatske igrat će se u Ivanić Gradu od 21. do 23. lipnja.

Još jedno klupsko natjecanje koje nas očekuje je EBT Finals kojemu je domaćin rumunjski Baia Mare od 6. do 9. lipnja 2019.

Osim klupskih natjecanja, uživat ćemo u nastupima hrvatskih pjeskaša i pjeskašica i u reprezentativnom dresu. Gradić Stare Jablonki je domaćin Europskog prvenstva u seniorskoj konkurenciji,  od 2. do 7. srpnja 2019. Isti grad će ugostiti i juniorski EURO, od 27. do 30. lipnja.

Od 24. do 27. srpnja, Zagreb će ugostiti studentsko Europsko prvenstvo. Tako će se studenti pjeskaši boriti za titulu najboljih u Europi.

Mediteranske igre na pijesku igrat će se od 25. do 31. kolovoza u Grčkom Patrasu. Ovogodišnju sezonu na pijesku zatvorit će Svjetske igre kojima je domaćin Katar i grad Doha od 12. do 16. listopada 2019.

Nema sumnje da je pred nama još jedno jako uzbudljivo pjeskaško ljeto. S nestrpljenjem iščekujemo nadmetanja na pijesku i dobru zabavu. Pridružite nam se i Vi i uživajte u nadolazećoj pjeskaškoj sezoni!

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …