Naslovna » 2018 » Final 4: poznati finalisti završnice Prvenstva Hrvatske

Final 4: poznati finalisti završnice Prvenstva Hrvatske

Prvi dan pjeskaško – zabavnog spektakla na varaždinskom Kapucinskom trgu je iza nas. Za najsjajnije odličje borit će se WBHC Kontesa Nera i Detono Zagreb u ženskoj konkurenciji, dok će u muškoj kategoriji snage odmjeriti aktualni prvaci Detono Zagreb i Toyota MHC Dubrava. U utakmicama za treće mjesto, susrest će se pjeskašice Chemo profila i Toyote MHC Dubrava, te pjeskaši White Boys i BHC Sesvete.

U prvoj polufinalnoj utakmici, aktualne prvakinje WBHC Kontesa Nera bile su bolje od Chemo profila s 2:0 u setovima.  U drugom ženskom polufinalu, susrele su se Toyota MHC Dubrava i Detono Zagreb, a pobjedu su nakon raspucavanja odnijele Detonatorice s 2:1. “Prvi set je bio malo teži za nas, ušle smo lošije, ali drugi set je bio odličan za nas, na kraju raspucavanje i imale smo više sreće. Sutra ćemo dati sve od sebe i finale će biti odlična utakmica“, izjavila je Detonatorica Iva Ivčić.

U muškoj konkurenciji, Detonatori su osigurali plasman u finale pobjedivši White Boyse s 2:0. U drugom, do kraja neizvjesnom muškom polufinalu između Toyote MHC Dubrava i BHC Sesveta, nakon raspucavanja, s 2:1 bolji su bili pjeskaši Dubrave. “Utakmica je opravdala epitet da će biti najbolja utakmica prvog dana Final 4. Vidjeli smo odličan i zanimljiv shoot out. U Varaždinu se osjećamo kao kod kuće, ovo je prelijep barokni grad. Sutra u finalu Detono Zagreb, vječiti prvaci, ali bit će svakako zanimljivo, dođite na Kapucinski trg“, poručio je vratar Dubrave, Tin Badžek.

U subotu, 14. srpnja na rasporedu su finalne utakmice u kojima ćemo saznati tko su najbolji hrvatski pjeskaši i pjeskašice. Osim domaćih klubova, na pješčani teren će i reprezentacije Srbije, Omana, Mađarske i Hrvatske koje će odmjeriti snage na Nations Cupu. Dođite na Kapucinski trg, zabavite se i uživajte u čarima rukometa na pijesku!

SUBOTA, 14. srpnja:

Prvenstvo Hrvatske
19:30 Chemo profili –  Toyota MHC Dubrava (treće mjesto Ž)
20:20 White Boys – BHC Sesvete (treće mjesto M)
21:10 WBHC Kontesa Nera – Detono Zagreb (finale Ž)
22:00 Detono Zagreb – Toyota MHC Dubrava (finale M)

Nations Cup
10:00 Srbija – Oman
10:50 Hrvatska – Mađarska
11:40 Hrvatska – Srbija
12:30 Oman – Mađarska
13:20 Hrvatska – Oman
14:00 Mađarska – Srbija

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …