Naslovna » 2018 » Priprema za SP u Kazanju: Turnir reprezentacija u Varaždinu

Priprema za SP u Kazanju: Turnir reprezentacija u Varaždinu

Osim Final 4 turnira Prvenstva Hrvatske, sljedeći vikend na Kapucinskom trgu u Varaždinu donosi nam još rukometa na pijesku. Reprezentacije Hrvatske, Mađarske, Omana i Srbije odigrat će pripremni turnir kao pripremu za nadolazeće Svjetsko Prvenstvo u Kazanju od 24. do 29. srpnja. Utakmice u Varaždinu na rasporedu su u subotu i nedjelju, 14. i 15. srpnja.

Hrvatska reprezentacija na turnir dolazi kao aktualni svjetski prvak, ali neće imati lagan zadatak. Sve tri ostale reprezentacije u povijesti su ostvarivale zapažene rezultate na svjetskim smotrama. I Mađarska i Oman po jednom su bili domaćini Svjetskih prvenstava; Mađarska 2016., a Oman 2012. Također, Mađari su 2010 bili srebrni na Svjetskom Prvenstvu, dok je reprezentacija Omana najbolji rezultat ostvarila baš na Svjetskom Prvenstvu u Budimpešti 2016. godine kada su osvojili sedmo mjesto.

Srpska reprezentacija nije ostvarila plasman na posljednje Svjetsko Prvenstvo, ali su u povijesti imali zapaženih rezultata. Najveći uspjeh stigao je 2008. godine u Cadizu u Španjolskoj, kad je Srbija osvojila svoju jedinu medalju- broncu. Najveći favorit turnira je Hrvatska, jedna od najuspješnijih zemalja u povijesti Svjetskih prvenstava. Ukupno su osvojili 4 medalje na Svjetskim prvenstvima, uključujući i 2 zlata; iz 2016. i 2008.

Zasigurno je kako uzbuđenja neće nedostajati, pogotovo kada uzmemo u obzir kvalitetu svih reprezentacija ovog turnira. Zato dođite, podržite igrače na Kapucinskom trgu 14. i 15. srpnja!

Osim uživo, sve utakmice moći ćete pratiti preko našeg livestreama ili u programu PlanetSport VIP TVa!

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …