Naslovna » EP Ulcinj 2018 » Hrvatska na U18 Euru zauzela četvrto i osmo mjesto!

Hrvatska na U18 Euru zauzela četvrto i osmo mjesto!

Završio je U18 EHF Euro, a hrvatske selekcije nakon tri dana utakmica zauzele su četvrto mjesto u muškoj konkurenciji te osmo mjesto u ženskoj konkurenciji. U borbi za brončanu medalju, muška reprezentacija poražena je od Španjolske nakon raspucavanja, dok su djevojke zauzele osmo mjesto nakon poraza od Ukrajine. 

Tri pjeskaška dana u Ulcinju su iza nas. U18 EHF Euro za hrvatske je reprezentacije završio bez medalja, četvrto mjesto zauzeto je u muškoj konkurenciji, dok je osmo zauzeto u ženskoj. Hrvatski juniori u borbi za broncu nesretno su izgubili protiv Španjolske nakon raspucavanja. Prvi set pripao je Hrvatskoj s 30:26, drugi Španjolskoj s 22:20, dok je u raspucavanju Španjolska imala više sreće i slavila s 11:10 i tako osigurala broncu.

“Možemo reći da smo generalno zadovoljni onim što su dečki pokazali. Borili su se stvarno svaku utakmicu i možemo reći da smo u nekom generalnom planu uspjeli. Ostaje žal za medaljom, jer ovo je kao da si došao u Rim, a Papu vidio nisi, kako bi stariji ljudi iz stručnog stožera rekli. Uvijek je lijepo zatvoriti turnir s pobjedom, ali nažalost u tome uspjeli nismo iako dečkima nemamo što za prigovoriti.Ta utakmica za treće mjesto sa Španjolskom je pokazala da se možemo nositi sa najboljim ekipama u ovom godištu i to je jedan dobar zalog za budućnost. Najveći dobitak ovog turnira je da smo dobili nekoliko igrača koji za par godina mogu zaigrati u seniorskoj reprezentaciji i to mi je možda i bitnije od same medalje”, zaključio je izbornik Mladen Paradžik.

Finalni dan kod juniorki završio je utakmicom protiv Ukrajine u kojoj su poražene rezultatom 1:2 (16:20, 12:7, 2:6) u setovima te su tako zauzele osmo mjesto. “Nažalost, zauzeli smo osmo mjesto, ali svakako bolje mjesto nego na prošlom Europskom i Svjetskom prvenstvu. Imali smo dobru igru, ali smo puno oscilirali. Prvenstvo smo dobro otvorili, zatim smo nesretno završili utakmicu s Nizozemskom. U razigravanju su nas opet koštale oscilacije, a utakmicu s Ukrajinom smo dosta nezrelo otvorile, izgubile prvi set, u drugom smo se nekako isčupale i onda opet u tom nesretnom raspucavanju izgubile jer nismo bile na razini. Djevojke su se trudile, imale bolji pristup nego na prošlom natjecanju, a nadam se da ćemo nakon ovoga skupiti glave i da će naša igra imati i glavu i rep”, rekla je izbornica Iva Kanjugović.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …