Naslovna » EP Ulcinj 2018 » Hrvatska na U18 EHF Euro u Ulcinju!

Hrvatska na U18 EHF Euro u Ulcinju!

Crnogorski grad Ulcinj ovog će vikenda ugostiti U18 Europsko prvenstvo na kojem će se natjecati najbolji mladi pjeskaši i pjeskašice Europe. Hrvatska će predstavnika imati u obje konkurencije, a ukupno će na Euru nastupiti 34 reprezentacije.

Najveće Europsko prvenstvo do sada za mlađe dobne kategorije održat će se od petka 29. lipnja do nedjelje 1. srpnja na obali Crne Gore, u gradu Ulcinju. Na devetom po redu Euru za mlade nastupit će ukupno 34 ekipe iz 19 država, a Hrvatska će imati predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Ženska reprezentacija Hrvatske smjestila se u grupu B zajedno s viceprvakom Europe, Portugalom te Rumunjskom i Francuskom. Prvu utakmicu odigrat će u petak, 29. lipnja s početkom u 9:15 sati protiv reprezentacije Portugala.

“Uvijek na natjecanja pa tako i sad u Ulcinj idemo s ciljem da napravimo što bolji rezultat. Grupa u kojoj igramo naizgled nije teška, no tu je Portugal, iznimno jaka reprezentacija sa sjajnim igračicama, Rumunjska koja je prošle godine na Euru u Zagrebu bila poražena u četvrtfinalu od Portugala i na kraju Francuska je od koje se ne zna što očekivati, ali je se ne smije podcjenjivati jer su seniorke bile prvi puta na Euru prošle godine pa već ove idu na Svjetsko prvenstvo”, zaključila je izbornica Iva Kanjugović.

Izabranih deset igračica koje će braniti boje Hrvatske su Iva Ivčić, Petra Lovrenčević, Nika Vojnović, Anja Vida Lukšić, Rea Banić, Mia Tupek, Nika Horvat, Lara Miholić, Nika Vajdić i Mia Bošnjak. “Imamo dva pojačanja, Miu Bošnjak koja se izuzetno dobro snašla na poziciji centralnog obrambenog i vratarku Petru Lovrenčević, koja zajedno s Ivom Ivčić čini jedan jaki tandem na toj poziciji”, rekla je izbornica.

U muškoj konkurenciji Hrvatska se smjestila u grupu D s reprezentacijom Rusije, Slovačke, Grčke i Turske. Natjecanje će započeti utakmicom protiv reprezentacije Rusije u 11:15 sati.

“Što se tiče hrvatske selekcije vidi se određeni napredak u igri. Na prvom europskom u Portugalu, ova generacija je zauzela 11 mjesto, prošle godine u Zagrebu bili su peti. S obzirom na to da se mi u Hrvatskoj volimo ponositi izvrsnim rezultatima u rukometu na pijesku, tako pokušavamo i mlađim kategorijama objasniti da je borba za zlato i odličja ono što nas zanima u cijelom sustavnom stvaranju mladih igrača” , izjavio je izbornik Mladen Paradžik.

I ove godine cilj im je doći do medalje nastavio je Paradžik: “Iako sam mišljenja kako rezultat u mlađim dobnim uzrasnim kategorijama nije od presudne važnosti jer puno je bitnije stvoriti tri igrača koji će za nekoliko godina moći biti nositelji igre u seniorskoj konkurenciji, dobar rezultat izgrađuje dodatno karakter igračima i olakšava im nošenje s pritiskom koji paralelno dolazi s jakim utakmicama.”

“Na tom putu će nam se u grupi probati ispriječiti stari poznanici, selekcija Rusije, te mladi lavovi Slovačka, Turska i Grčka. Kako dvije ekipe prolaze dalje, nadajmo se dobrom otvaranju protiv Rusije. Od ostalih konkurenata za medalje treba izdvojiti Španjolsku, Njemačku i Mađarsku te smatram kako će se medalje dijeliti u navedenom krugu ekipa”, zaključio je izbornik.

Među deset igrača odabranih za Euro u Crnoj Gori, svoje mjesto pronašli su Borna Kolić, Ivan Palac, Ivan Antonio Hančić, Tin Brzica, Mateo Budić, Marko Marunčić, Krešimir Obratov, Marko Pranjić, Jan Kovačec i Bruno Sudarević.

Sve utakmice Europskog prvenstva za mlađe dobne kategorije biti će vidljive na ehftv.com platformi, dok će se sve rezultate uživo moći pratiti putem live tickera. U nastavku pogledajte raspored natjecanja.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …