Naslovna » 2018 » Detono Zagreb i ŽKRP Kontesa Nera osvojili Zagreb Open!

Detono Zagreb i ŽKRP Kontesa Nera osvojili Zagreb Open!

Završio je i treći turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku. Detono Zagreb i ŽKRP Kontesa Nera slavili su u finalnim utakmicama i tako ponovili prošlogodišnji uspjeh na istoimenom turniru.

Ukupno tri turnira Prvenstva Hrvatske su iza nas. Posljednji, Zagreb Open, odigran je ovog vikenda na zagrebačkom jezeru Jarun. Detono Zagreb i ŽKRP Kontesa Nera slavili su u finalnim utakmicama, baš kao i prošle godine, dok su treća mjesta u obje konkurencije osigurale ekipe Toyota MHC Dubrave.

Žensko finale odlučilo je pobjednika tek nakon raspucavanja. ŽKRP Kontesa Nera pobijedila je juniorsku reprezentaciju Hrvatske s 2:1 u setovima (29:18, 14:15, 7:6). “Evo igrali smo finalnu utakmicu protiv juniorske reprezentacije, koja sad putuje na Europsko prvenstvo. Utakmica je bila teska, nakon cijelog dana čekanja, ipak to uzme svoj danak, ali eto na kraju smo to izvukli. Ja bi rekla ipak na iskustvo”, izjavila je Mara Budić, vratarka Kontesa Nere.

U muškoj je konkurenciji Detono Zagreb u finalu svladao ekipu White Boys rezultatom 2:0 (25:18, 28:21) u setovima. “Što reći? Malo smo se pripremili za njihovu taktiku. Vidjeli smo kako igraju. Nije pomogao ni ovaj utabani teren, što inače puno pomaže ajmo reći “slabijim” ekipama i evo uspješno smo priveli ovo finale kraju, dobili 2:0. Ovo je prvo finale koje smo dobili 2:0 ove sezone i evo zadovoljan sam. To je to! Idemo na Final 4″, rekao je Ivan Jurić, igrač Detona Zagreb.

Final 4, završni turnir Prvenstva Hrvatske na rasporedu je 13. i 14. srpnja ove godine, a grad domaćin po drugi će puta biti Varaždin.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …