Naslovna » 2018 » [ RASPUCAVANJE ] Maida Arslanagić: “Prijavite se, zabavite i uživajte u kampu Rokasbumba“

[ RASPUCAVANJE ] Maida Arslanagić: “Prijavite se, zabavite i uživajte u kampu Rokasbumba“

Ovog ljeta na području RŠC Jarun održat će se prvi dječji kamp rukometa na pijesku u Zagrebu pod nazivom Rokasbumba. Upravo zbog toga, u ovom Raspucavanju ugostili  smo Maidu Arslanagić, proslavljenu hrvatsku rukometašicu i jednu od organizatorica koja će vas upoznati s idejom, realizacijom i programom održavanja Kampa. Podršku ovom hvalevrijednom projektu dali su brojni sportaši među kojima su i rukometni reprezentativci Jelena Grubišić i Domagoj Duvnjak, zatim jedna od legendi hrvatskog rukometa Igor Vori, košarkaši Marin Rozić i Marko Tomas te najuspješniji kondicijski trener u Hrvatskoj Pero Kuterovac koji će u sklopu kampa održati predavanje o važnosti bavljenja sportom kod djece. Od institucija koje su podržale kamp treba izdvojiti Zagrebački rukometni savez koji je osigurao adekvatan prostora za provođenje kampa te Kineziološki fakultet u Zagrebu sa svojim stručnim osobljem i volonterima koji će sudjelovati u provođenju programa.

U Zagrebu se održava prvi kamp rukometa na pijesku pod nazivom Rokasbumba, otkrijte nam što znači ime  i koji su ciljevi Kampa?
Rokasbumba na latvijskom jeziku znači rukomet tako da smo tu našli poveznicu i uzeli ime. Jedan od glavnih ciljeva je utjecaj na cjeloviti razvoj djeteta putem raznovrsnih športskih aktivnosti i sadržaja te razvoj kreativnosti i stvaralačkih potencijala, zdravlja, općeg optimizma i zadovoljstva, a time i cjelokupne kvalitete života. Također, cilj je upoznati djecu od šest do 12 godina s ovim sportom, dakle s jednim novim sportom rukometom na pijesku koji se puno razlikuje od dvoranskog rukometa, iako ima neke sličnosti.

Koje su prednosti kampa Rokasbumba?
Puno je prednosti jer su djeca na zraku, na otvorenom, druže se i zabavljaju što je pogotovo bitno.

Što sve obuhvaća Kamp, odnosno koje aktivnosti uključuje?
Kamp će biti formiran tako da će djeca osim rukometa na pijesku imati priliku upoznati i ostale sportove kao na primjer plivanje, igrat će se različite društvene igre, zatim pedagoške radionice, a posjetit će i jedan od muzeja grada Zagreba. Za sve polaznike kampa osiguran je topli obrok, voćne užine, majica za trening i napitci. Tako da djecu očekuju različite sportske aktivnosti i sigurno neće biti dosadno onima koji se odluče prijaviti.

Kad se održava Kamp?
Imamo tri termina, prvi termin je od 18. do 22. lipnja, drugi je od 25. do 29. lipnja, dok je posljednji termin u osmom mjesecu, od 27. do 31. kolovoza 2018.

Tko će biti voditelji Rokasbumbe, odnosno tko će raditi s djecom?
Uključeni su uglavnom bivši rukometaši i rukometašice te cure koje su nekad igrale i imaju jako puno iskustva u rukometu na pijesku. Dakle, Katarina Ohnjec, Iva Kanjugović i Maja Hećimović su jedne od suradnica, imaju jako puno iskustva jer rade s djecom i u rukometu tako da će one biti uključene u glavni dio Kampa vezan za rukomet na pijesku.

Gdje svi zainteresirani mogu pronaći dodatne informacije i koja je Vaša poruka najmlađima?
Ovim putem bih htjela pozvati sve zainteresirane da se prijave, više informacija možete pronaći na našoj Facebook stranici Kamp rukometa na pijesku Rokasbumba ili na našem webu, www.rokasbumba.com.

Pročitajte i ovo

Ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji

Još devedeset i osam dana dijeli nas od Europskog prvenstva u rukometu na pijesku. Ovog …