Naslovna » 2018 » Detonatori srebrni na EBT Finalsu!

Detonatori srebrni na EBT Finalsu!

BHC Detono Zagreb osvojio je drugo mjesto na EBT Finalsu 2018, kojemu je domaćin od 21. svibnja do 03. lipnja bio poljski gradić Stare Jablonki. Detonatori nisu uspjeli obraniti naslov, a u finalu su od hrvatskih predstavnika bolji bili Pinturas Andalucía BM Playa Sevilla s 2:1 u setovima (19:20, 22:18, 6:2). Najbolji strijelac je igrač Chemo profila Josip Matezović s postignutih 132 poena.

Finalna utakmica između Detona i Ekaterinodara bila je izjednačena u oba seta, a u uzvreloj atmosferi pobjednik je odlučen nakon raspucavanja te su Detonatori prepustili europsku krunu Rusima. “Nadao sam se prvom mjestu, ali nije išlo. očekivali smo bolji plasman, ali što je tu je, ne znam što više reći“, izjavio je igrač Detona Lucijan Bura.

U napetom polufinalnom susretu protiv ruskog Ekaterinodara, Detonatori su slavili s 2:1 (12:26, 28:24, 20:18). Junak utakmice bio je Borna Kolić koji je briljirao na vratima Detona u raspucavanju. “Prvi set je bio jako loš, izgubili smo 10 razlike, igrali smo jako loše. Drugi set smo igrali puno bolje, bili smo pametniji, iskusniji od njih i dobili smo ih. I na kraju raspucavanje, lutrija. Drhtale su mi noge kad sam kod zadnjeg stao na gol i kad je krenulo, i tad sam reako sebi obrani ga, i skočio sam i obranio. Bio je njevjerojatan osjećaj“, rekao je Borna, velika pjeskaška nada Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji, najbolji europski klub je mađarski Multichem Szentendrei koji je u finalnoj utakmici svladao Westsite Amsterdam s 2:0 (20:16, 20:18). Detonatorice su pak, zauzele posljednje, 12. mjesto dok su Chemo profili natjecanje završili na osmom mjestu.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …