Naslovna » 2018 » [ RASPUCAVANJE ] Domagoj Grahovac: “Najveća snaga Dubrave je što imamo Tina Badžeka u momčadi“

[ RASPUCAVANJE ] Domagoj Grahovac: “Najveća snaga Dubrave je što imamo Tina Badžeka u momčadi“

Momčad osnovana 2010. godine, mladi, veseli i veliki ljubitelji rukometa na pijesku, riječ je o Toyota MHC Dubrava. Što od njih možemo očekivati u nadolazećoj sezoni te kako je počela pjeskaška karijera vratara Domagoja Grahovca, pročitajte u nastavku Raspucavanja.

Opišite nam Toyota MHC Dubrava u tri riječi.
Tradicija, zajedništvo, zezancija.

Koji su ciljevi Dubrave u ovoj sezoni?
Ciljevi za ovu sezonu su nam prije svega plasman na Final 4, tamo odigrati najbolje što možemo te pokušati srušiti Detono nakon prošlogodišnjeg nesretnog poraza u finalu. I također, pošteno se zabaviti na svim turnirima.

Kako je počela tvoja priča s rukometom na pijesku?
S rukometom na pijesku sam se počeo baviti prije par godina na nagovor hrvatskog reprezentativca Ivana Dumenčića koji je već godinama jedan od najboljih pjeskaša u svijetu, i još jednog vrhunskog pjeskaša, Drage Prke. U to vrijeme smo skupa igrali dvoranski rukomet, a početkom ljeta su mi predložili da iskoristim pauzu od dvoranskog rukometa baveći se pijeskom što sam i napravio.

Po čemu se rukomet na pijesku razlikuje od dvoranskog rukometa?
Pijesak se od dvorane razlikuje po gotovo svemu, skoro pa niti nema dodirnih točaka. Razlika je u sustavu bodovanja kad se postigne zgoditak, drugačiji je teren, utakmica se kraće igra, ali je istovremeno sve nekako opuštenije, zabavnije i nema toliko pritiska. Također, uz muške ekipe na turnirima su paralelno i ženske ekipe, što dodatno čini zanimljivim ovaj atraktivan sport.

Koja je najveća snaga Dubrave?
Najveća snaga je što imamo Tina Badžeka u momčadi.

Koja je Vaša poruka mladim pjeskašima?
Poruka mladim pjeskašima je da uživaju u rukometu na pijesku i da se zabave.

Pročitajte i ovo

Raspored i rezultati Ivanić Open 2019

Posljednji turnir Prvenstva Hrvatske održava se u Ivaniću 21. i 22. lipnja. Raspored možete pronaći …