Naslovna » 2018 » [ RASPUCAVANJE ] Marko Ćurković: “Mladim igračima želim da budu ambasadori ovog fenomenalnog sporta“

[ RASPUCAVANJE ] Marko Ćurković: “Mladim igračima želim da budu ambasadori ovog fenomenalnog sporta“

Ljubitelji i igrači rukometa na pijesku, zanimljiva momčad koja ove sezone ima velike ciljeve, riječ je o BHC Sesvete. Službeno su osnovani prije pet godina, pijesak je njihov drugi dom, međusobno su jedni drugima veliki prijatelji i podrška, a što nam je još ispričao Marko Ćurković, jedan od onih koji su u klubu od samog početka, pročitajte u nastavku Raspucavanja.

Opišite nam BHC Sesvete u tri riječi.
Zajedništvo, prijateljstvo i strast.

Kad je osnovan BHC Sesvete? 
BHC Sesvete je službeno osnovan 2013. godine i od tada nastupamo pod tim imenom. No, dečki su od 2011. aktivni na pijesku, tada su još pod imenom Božji dlanovi nastupali u juniorskoj konkurenciji. Bili su to dečki iz RK Sesvete. sljedeće godine smo nastupili u seniroskoj konkurenciji pod imenom Olimp Sesvete u seniroskoj konkurenciji, a od 2013-te nastupamo kao BHC Sesvete.

Koji su dosad najveći uspjesi kluba?
Već 2014-te osvajamo treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske, a 2015.-te i 2016-te smo bili viceprvaci države. Ujedno, u 2016-toj smo osvojili Zagreb Open koji je bio iznimno jak te godine i također smo 2016-te nastupili na EBT Finals turniru u grčkom Solunu gdje smo bili blizu ulaska u polufinale, no nažalost nismo imali sreće u ključnoj utakmici.

Koji su vaši glavni ciljevi u ovoj sezoni?
Ovogodišnji cilj je biti među tri najbolje ekipe, odnosno osvajanje medalje na Prvenstvu Hrvatske jer smo prošle godine bili četvrti. No primarni cilj ove godine nam je još jednom izboriti plasman na EBT Finals, sve ćemo učiniti da do toga dođemo, iako naravno tu je i Prvenstvo Hrvatske koje nam je izuzetno bitno. Detono je dominantan kroz sve ovo godine, Dubrava nam je prošle godine pokazala da to nije toliko nemoguće i nadam se da ćemo uz malo sreće imati šanse za osvajanje najsjajnijeg odličja na Prvenstvu Hrvatske.

Što biste naveli kao glavne prednosti, a što kao najveće nedostatke ekipe?
Kada govorimo o prednostima ekipe, to je iznimna strast za ovim sportom, znači od samih početaka. Kao nedostatke bih izdvojio velike oscilacije u igri, možda prevelika emotivnost tijekom samih utakmica, što se odražava kroz oscilacije jer nam se često događa da na primjer jedan set odigramo fantastično, dok drugi nas nema nigdje. Nadam se da smo ove godine ipak malo iskusniji pa da nam se to neće događati.

Što je najveća snaga BHC Sesvete?
Najveća snaga nam je zajedništvo i prijateljstvo, znači to da smo prava ekipa, prava klapa od samih početaka. To nas i motivira da i dalje ustrajemo u svemu što radimo.

Koja je Vaša poruka mladim igračima?
Poruka je da prije svega uživaju u ovoj sportu, da se druže, grade prijateljstva koja će im ostati za cijeli život i da kao takvi budu ambasadori ovog fenomenalnog sporta.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …