Naslovna » 2018 » 50 dana do U18 Europskog prvenstva u Ulcinju!

50 dana do U18 Europskog prvenstva u Ulcinju!

Još 50 dana ostalo je do početka U18 Europskog prvenstva kojemu je domaćin crnogorski grad Ulcinj. Dosad najveća europska smotra za mlađe dobne kategorije na kojoj će sudjelovati 34 ekipe na rasporedu je od 29. lipnja do 01. srpnja 2018. godine. Hrvatska će imati predstavnike u obje konkurencije. 

Ekipe dolaze iz 19 različitih zemalja i podijeljene su u četiri grupe u muškoj i četiri grupe u ženskoj konkurenciji. Hrvatski pjeskaši svoj put započinju u skupini D, a snage će odmjeriti s reprezentacijama Rusije, Slovačke, Grčke i Turske. Priliku za skupljanje prvih bodova, dečki će imati u utakmici protiv Rusije. Hrvatske pjeskašice su pak, smještene u grupi B gdje ih očekuju nadmetanja s Portugalom, Rumunjskom i debitantnom Francuskom. Europsku smotru, pjeskašice će otvoriti nastupom protiv Portugalki.

Natjecanje za titulu najboljeg nastavljaju prve dvije ekipe iz svake skupine koje će nastupiti u četvrtfinalnim utakmkicama. Aktualni prvaci su Španjolci, dok su na U17 Europskom prvenstvu održanom prošle godine u Hrvatskoj najbolje bile pjeskašice iz Nizozemske. Ostaje za vidjeti tko će imati najviše sreće i uspjeha u Ulcinju, te dokle će doći hrvatske ekipe.

 

 

Pročitajte i ovo

Detonatori zlatni, a pjeskašice Dubrave srebrne u Moskvi

Aktualni hrvatski prvaci, pjeskaši Detono Zagreba osvojili su prestižan turnir, Moskva Grand Slam, a pjeskašice …