Naslovna » 2018 » 75 dana do početka Svjetskog prvenstva, Hrvatska branitelj naslova!

75 dana do početka Svjetskog prvenstva, Hrvatska branitelj naslova!

Hrvatska muška rukometna reprezentacija na pijesku branit će naslov svjetskih prvaka na nadolazećoj svjetskoj smotri kojoj je domaćin ruski Kazan, od 24. do 29. srpnja 2018. godine. Za titulu najboljih na svijetu, ukupno će se natjecati 32 ekipe, 16 u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji, a još 75 dana dijeli nas do početka velikog pjeskaškog spektakla. 

Momčadi koje su se kvalificirale na Svjetsko prvenstvo, osim Hrvatske su: Argentina, Australija, Brazil, Danska, Španjolska, Mađarska, Iran, Novi Zeland, Oman, Katar, Rusija, Švedska, Urugvaj, Vijetnam i Amerika. Danska i Novi Zeland su momčadi koje su dobile naknadni poziv za sudjelovanje na svjetskoj smotri.

U ženskoj konkurenciji, za titulu najboljih svjetskih pjeskašica, borit će se reprezentacije Australije, Brazila, Danske, Španjolske, Francuske, Grčke, Meksika, Norveške, Paragvaja, Poljske, Rusije, Tajlanda, Tajvana, Urugvaja, Amerike i Vijetnama. Aktualne prvakinje su španjolske pjeskašice, a ekipe Francuske i Amerike će nastupati zahvaljujući naknadnoj pozivnici.

Mjesto velikog pjeskaškog spektakla je Kazan Water Sports Centre. Ukupno tri terena će biti na raspolaganju ekipama za utakmice i treninge, a test utakmice će se odigrati 21. i 22. srpnja. Kapacitet za gledatelje koji će moći uživati u vrhunskim akcijama i potezima na terenu je preko dvije i pol tisuće mjesta. Ždrijeb će se održati u utorak, 15. svibnja uz prijenos uživo.

Dakle, kruna pjeskaškog ljeta je Svjetsko prvenstvo krajem srpnja kada nas očekuju cjelodnevne pjeskaške akcije, uzavrela atmosfera i mnoštvo zabavnih trenutaka, te borba Hrvatske za obranu naslova najboljih na svijetu!

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …