Naslovna » 2017 » Detonatorice odlaze na Champions Cup 2017

Detonatorice odlaze na Champions Cup 2017

Pjeskašice zagrebačkog Detona sudjelovat će na EHF Beach Handball Champions Cupu koji će se igrati od 26. do 29. listopada ove godine. Domaćin natjecanja su Kanarski otoci koji će četvrti put zaredom ugostiti najbolje pjeskaše i pjeskašice.

Pravo sudjelovanja na Champions Cupu imaju ekipe koje su osvojile prvo mjesto u domaćim natjecanjima. Također, prilika se daje i nižeplasiranim natjecateljima, a sve zbog sudjelovanja što više ekipa iz različitih zemalja.

Prošle godine, Champions Cup su po prvi put u povijesti osvojile dvije ekipe iz iste države. U muškoj konkurenciji, trofej je osvojila španjolska momčad BM Playa de Malaga, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje bile igračice španjolskog kluba Deporte y Empresa Clinicas Rincon.

Hrvatska je na prošla četiri natjecanja na Kanarima redovito imala svoje predstavnike. Prošle godine, pjeskašice Dubrave su osvojile brončanu medalju, a njihova igračica Lucija Kelava je bila najbolji strijelac s postignutih 120 poena. Uz igračice Dubrave, na ovom natjecanju su prošle godine nastupali i igrači Detono Zagreba.

Dvije godine prije, odnosno 2015. na Champions Cupu su se natjecale tri hrvatske ekipe; Detono Zagreb u muškoj i ženskoj te BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji. Najbolji plasman tada su postigli Detonatori osvojivši četvrto mjesto. Detono Zagreb je nastupao u muškoj i u ženskoj konkurenciji i na Champions Cupu 2014. Tada su se obje ekipe popele na postolje osvojivši srebrne medalje.

Ove godine pred igračicama Detono Zagreba novi je izazov. Djevojke su smještene u skupini A, a prvu utakmicu će odigrati u četvrtak 26. listopada u 09:45 protiv nizozemske ekipe Westside. Istoga dana, u 14:15 na rasporedu je susret s ekipom BHT GRU Juko Piotrkow Trybunalski.

Drugog dana natjecanja, u petak 27. listopada, Detonatorice će na teren u 09:45 sati kada će odmjeriti snage s DHG Odense. Nakon te utakmice, u 13:30 igrat će protiv ekipe Team Schwan. Posljednji dvoboj u grupnoj fazi natjecanja, igračice Detono Zagreba će odigrati u subotu, 28. listopada u 9 sati protiv Multichema Szentendrei.

Polufinalni i finalni dvoboji u obje konkurencije na rasporedu su u subotu, 29. listopada. Ostaje za vidjeti tko će biti najuspješniji na nadolazećem Champions Cupu, a u nastavku pročitajte popis sudionika u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Natjecatelji:

Club BM Playa Ciudad de Malaga (ESP)

BHT Auto Forum Petra Plock (POL)

Kavlinge HK (SWE)

SG Schurwald (GER)

Team Italia (ITA)

OS Gordos / Labminho – Clube Naval de Leca (POR)

“Ekaterinodar“ Krasnodar (RUS)

Oroshazi FKSE Hir-Sat (HUN)

Rodby HK (DEN)

Pinturas Andalucia BM Playa Sevilla (ESP)

Hiekka Hauskaa (NED)

BHV Wasserschloss (SUI)

 

Natjecateljice:

Multichem Szentendrei (HUN)

Detono Zagreb (CRO)

DHG Odense (DEN)

BHT GRU JUKO Piotrkow Trybunalski (POL)

Westside (NED)

Team Schwan (SUI)

Bruder Ismaning (GER)

SPORT CLUB Senec – Cannabis Energy Drink (SVK)

C.BM Playa Algeciras (ESP)

London Great Dane Handball Club (GBR)

OS GORDOS LABMINHO / Clube Naval Leca (POR)

Honefoss (NOR)

 

Izvor fotografije: Facebook BHC Zagreb

 

 

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …