Naslovna » 2017 » 365 dana do Olimpijskih igara za mlade u Buenos Airesu

365 dana do Olimpijskih igara za mlade u Buenos Airesu

Za točno 365 dana počet će treće po redu ljetne Olimpijske igre za mlade na kojima će rukomet na pijesku debitirati kao olimpijski sport. Domaćin Olimpijske smotre bit će Buenos Aires, glavni i ujedno najpopularniji grad Argentine.

Olimpijske igre za mlade u sportskom su kalendaru na rasporedu od 6. do 18. listopada 2018. godine, a na njima će se natjecati ukupno 3998 sportaša iz 206 zemalja u 32 sportske discipline. Rukomet na pijesku po prvi put će se pojaviti kao olimpijski sport, a cilj Međunarodne rukometne federacije je da uz dvoranski rukomet i onaj na pijesku postane dio ljetnih Olimpijskih igara već 2024. u francuskoj prijestolnici, Parizu.

Prvi korak uključenju rukometa na pijesku je uvrstiti ga na dnevni red sastanka Upravnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora 2020. godine. “To će prvenstveno ojačati poziciju IHFa s obzirom na to da ćemo imati dvije discipline na ljetnim Olimpijskim igrama. Također, imat će pozitivan učinak i na popularnost rukometa kao modernog sporta. Nadalje, utjecat će i na broj igrača, trenera i sudaca diljem svijeta te će dodati vrijednost suvremenom imidžu našeg sporta”, izjavio je predsjednik IHFa, dr. Hassan Moustafa, o uvođenju rukometa na pijesku na Olimpijskim igrama.

U Buenos Airesu će se natjecati ukupno 24 pjeskaške reprezentacije, od čega 12 u ženskoj te 12 reprezentacija u muškoj konkurenciji.

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …