Naslovna » Final 4 2017 » Final 4: poznati finalisti završnice Prvenstva Hrvatske

Final 4: poznati finalisti završnice Prvenstva Hrvatske

Prvi dan prvog Final 4 Prvenstva Hrvatske je iza nas. Za najsjajniju medalju borit će se Detono Zagreb i Kontesa Nera u ženskoj konkurenciji, dok će u muškoj to biti BHC Dubrava i Detono Zagreb. Za broncu će u ženskoj konkurenciji igrati BHC Dubrava i BHC Sesvete, a u muškoj konkurenciji BHC Sesvete i Chemo Profili. 

Detonatorice su u prvom polufinalu svladale djevojke iz Dubrave tek u raspucavanju. Nakon što su prvi set osvojile s 19:16, u drugom je slavila Dubrava sa 16:8, da bi u raspucavanju točku na i stavila Tea Milić i postigla slavljenički pogodak za 5:4 i plasman Detonatorica u finale prvog Final 4.

Nakon prvog ženskog polufinala, na red je došlo muško polufinale u kojem su se susreli BHC Sesvete i BHC Dubrava. U napetoj utakmici BHC Dubrava je slavila tijesno u oba seta (20:18, 21:20) i tako osigurala svoje mjesto u finalu. “Utakmica je bila vrhunska, napeta, oba dva seta smo tijesno dobili. Pokazali smo karakter, igrali smo odlično obranu, bili smo solidni u napadu, malo smo previše fulali, ali nema veze, finale je tu”, izjavio je Dado Prka, igrač BHC Dubrave.

U trećem polufinalu dana, Kontesa Nera je bez većih problema svladala BHC Sesvete. Prvi set Kontesa je postavila čvrstu obranu i slavila s 25:10. Drugi set su nastavile u istom ritmu i slavile s velikih 26:8. “U finalu očekujemo pobjedu, kratko i jasno”, poručila je Martina Ćorković iz Kontesa Nere.

Posljednje polufinale dana spojilo je Detono Zagreb i Chemo Profile. Prvi set Detono je s lakoćom završio rezultatom 31:10 dok je drugi set završio 28:15.

Raspored utakmica u subotu, 15. srpnja: 
18h (Ž) BHC Dubrava- BHC Sesvete
19h (M) BHC Sesvete – Chemo Profili
20h (Ž) Detono Zagreb – Kontesa Nera
21h (M) BHC Dubrava – Detono Zagreb

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …