Naslovna » 2017 » Hrvatska se pobjedom nad Paragvajem plasirala u daljnju fazu natjecanja

Hrvatska se pobjedom nad Paragvajem plasirala u daljnju fazu natjecanja

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija drugog dana U17 Svjetskog prvenstva na Mauricijusu upisala je poraz protiv Argentine nakon raspucavanja i pobjedu od 2:0 u setovima protiv Paragvaja kojom se plasirala u daljnju fazu natjecanja. 

Argentina i Paragvaj bili su protivnici hrvatske reprezentacije drugog dana U17 Svjetskog prvenstva na Mauricijusu. Nakon što su u utorak djevojke izgubile od Mađarske u raspucavanju, isto se ponovilo i drugog dana natjecanja. Argentinke su bile bolje u raspucavanju i odnijele pobjedu s 2:1 u setovima (6:20, 19:18, 9:19).

Juniorke su, pak, protiv Paragvaja utakmicu riješile u dva seta. Nakon što su prvi set mirno privele kraju i slavile sa 17:8, drugi set završile su sa samo poenom razlike, 18:17. Pobjedom protiv Paragvaja zasjele su na treće mjesto u grupi A i tako se plasirale u daljnju fazu natjecanja.

“Prva utakmica pobijeđena u grupi. Mi smo tako zadovoljne i sretne, svi smo se veselili, podržavali i pobijedili smo, prošli dalje. Nadam se da ćemo se tako nastaviti podržavati i pobjeđivati”, rekla je Iva Ivčić, dok se Anja Vida Lukšić nadovezala i prokomentirala sljedeće: “Igrale smo kao ekipa, jedna za drugu, disale zajedno. Taktiku smo pripremile i sve je na kraju super ispalo”, zaključila je Lukšić.

U četvrtak, 13. srpnja, juniorke će se susrest s Nizozemskom u 10:20 sati (8:20 sati po hrvatskom vremenu), a u petak, 14. srpnja je na rasporedu utakmica s Tajvanom.

Dan prije početka natjecanja došlo je do promijene u sistemu natjecanja zbog povlačenja Brazila i Toga pa su se tako u skupini B u ženskoj konkurenciji nalazile dvije reprezentacije koje su se direktno kvalificirale u glavnu fazu natjecanja koja ima dvije skupine. Skupina 1 glavne faze natjecanja tako broji pet reprezentacija.

Ekipe iz grupe B koje su se kvalificirale u glavnu fazu natjecanja igrat će dvije utakmice protiv ekipa iz grupe A, dok će ekipe iz grupe A, koje su se kvalificirale dalje igrati tri utakmica protiv ekipa iz grupe B. Sve reprezentacije iz obje grupe će tako nakon grupne i glavne faze natjecanja odigrati isti broj utakmica prema poretku.

Najbolje četiri ekipe iz svake od grupa glavne faze natjecanja igrat će četvrtfinalne utakmice.

Izvor fotografije: Stephane Pillaud / IHF

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …