Naslovna » 2017 » Juniorke otputovale na Svjetsko prvenstvo na Mauricijus

Juniorke otputovale na Svjetsko prvenstvo na Mauricijus

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija u subotu poslijepodne otputovala je na Mauricijus, gdje će od 11. do 16. srpnja nastupiti na U17 Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku. Prvenstvo će otvoriti susretom protiv Mađarske u skupini A. 

Hrvatske juniorke na Mauricijusu će nastupiti u grupi A, zajedno s Argentinom, Mađarskom i Paragvajem, a prva utakmica na rasporedu je u utorak, 11. srpnja u 12 sati protiv reprezentacije Mađarske. Druga utakmica u grupi, ona protiv Argentine, na rasporedu je isti dan u 15:40 sati. Susret s Paragvajem odigrat će se u srijedu, 12. srpnja u 9:30 sati.

“Na Europskom prvenstvu u Zagrebu nismo pokazale najbolju formu, no smatram kako nam je ovaj period između Eura i Svjetskog prvenstva poslužio da popravimo neke detalje. Grupa nam naizgled nije teška, Prvenstvo otvaramo protiv uvijek neugodne Mađarske. Argentina i Paragvaj nas ne bi trebale plašiti, međutim nismo nikada igrali protiv tih reprezentacija i ne znamo što možemo očekivati. Mislim da svi imaju jedan dodatan motiv na Mauricijusu, a to je plasman na Olimpijske igre u Buenos Airesu pa očekujem od svoje ekipe, ali i sebe da se pokažemo u najboljem svijetlu”, rekla je izbornica Iva Kanjugović uoči odlaska na Mauricijus.

U 17 Svjetsko prvenstvo ujedno je i kvalifikacijsko turnir za Olimpijske igre za mlade, koje se sljedeće godine održavaju u Buenos Airesu, Argentina, a na kojima će rukomet na pijesku debitirati kao olimpijski sport. Tako će prve tri reprezentacije u obje konkurencije imati priliku ispisati povijest rukometa na pijesku u Argentini.

Izbornica Kanjugović za Mauricijus je izabrala sljedećih deset igračica: Rea Banić, Anja Vida Lukšić, Iva Ivčić, Vanja Perenčević, Mia Tupek, Maja Božić, Nika Vojnović, Nika Horvat, Lorena Orečić, Lucija Cvijanović.

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …