Naslovna » 2017 » Doček najboljih europskih pjeskaša i pjeskašica

Doček najboljih europskih pjeskaša i pjeskašica

Zlatne reprezentacije Španjolske i Norveške dočekane su s velikim pljeskom i puno emocija nakon povratka s Europskog prvenstva. Veličanstveni uspjeh, novi europski prvaci proslavili su sa svojim navijačima.

Španjolska muška reprezentacija je na prošlom europskom natjecanju, 2015. poražena od Hrvatske u finalu pred domaćom publikom. Taj poraz im je bio dodatna motivacija u borbi za najsjajnije odličje na sljedećem EURU, a cilj su ostvarili upravo u Hrvatskoj.

Photo credit: Španjolski rukometni savez

Na prošlom europskom, ali i svjetskom natjecanju, Norvežanke su bile brončane. Osvajanjem titule prvakinja na upravo završenom EURU su napravile korak dalje te došle do najviše stepenice na postolju. Među igračicama norveške reprezentacije je i Maren Aardahl koja je proglašena najkorisnijom igračicom Prvenstva.

Photo credit: Norveški rukometni savez

Zemlje pobjednice ovogodišnje europske smotre, Španjolska i Norveška su već ugostile europsko natjecanje te znaju koliko je značenje organizacije takvog vrhunskog sportskog događaja. Posljednji EURO je održan u španjolskom Lloret de Maru, 2015. godine, a Norveška je bila domaćin pjeskašima i pjeskašicama 2009. u Larviku.

Dok Španjolci i Norvežanke uživaju u zasluženom slavlju, misli igrača, navijača i drugih ljubitelja rukometa na pijesku se okreću prema novim izazovima i natjecanjima.

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …