Naslovna » 2017 » Ratko Rudić o rukometu na pijesku

Ratko Rudić o rukometu na pijesku

Hrvatski vaterpolski trener i jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša Ratko Rudić je posjetio Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku.

Rudić je bivši vaterpolist kojemu je igračka karijera trajala 20 godina. Na različitim natjecanjima, ukupno je u igračkoj i trenerskoj karijeri osvojio 64 trofeja. U njegovoj riznici je 19 klupskih naslova i 45 reprezentativnih medalja. Na velikim natjecanjima u seniorskoj kategoriji, Rudić je na europskim i svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama osvojio 21 medalju uključujući deset najsjajnijih odličja.

Rudić je došao pogledati najbolje europske pjeskaše i pjeskašice na pješčanim terenima s obzirom na to da je bio u blizini Jaruna, a zanimalo ga je kako utakmice izgledaju uživo. „Jako sam zadovoljan, gledatelji se zabavljaju, a igrači su motivirani i emotivni. Jedna opća atmosfera je jako dobra“, rekao je Rudić.

Ratko Rudić je od 1968. do 2012. godine kao igrač i trener sudjelovao na 11 Olimpijskih igara čime je postavio rekord u povijesti hrvatskog sporta. Na pitanje može li se rukomet na pijesku igrati na Olimpijadi, Rudić je odgovorio: „Ukoliko rukometni savezi budu promovirali ovu igru po svijetu, zašto ne. Jako je intresantan sport, drugačiji od klasičnog rukometa, uključuje mlade ljude i po meni ima šanse da bude uključen u Olimpijske igre“.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …