Naslovna » 2017 » Hrvatski juniori Prvenstvo otvorili s dvije pobjede

Hrvatski juniori Prvenstvo otvorili s dvije pobjede

Prvog dana Europskog prvenstva, hrvatski juniori su odigrali dvije odlične utakmice te tako potvrdili ulogu favorita za osvajanje medalja. Ukupno su odigrane 24 utakmice, a od toga su hrvatske ekipe na terenu nastupile četiri puta.

Prve su na teren izašle djevojke koje su unatoč porazu, bile zadovoljne s nastupom. „Prvi set smo odlično otvorile, pale smo u nastavku i to nas je dovelo do raspucavanja. Na kraju, malo više sreće su imale Ruskinje. Nastavljamo dalje s utakmicama“, poručila je reprezentativka Ana Malec nakon utakmice s Rusijom.

U utakmici protiv Litve, juniorke su poražene u raspucavanju, ali djevojke su optimistične: „Dosad nas nije pratila sreća, ali ostale su nam još tri utakmice u grupi, dat ćemo sve od sebe i nadamo se pobjedama“, poručila je Patricija Hren.

Muška ekipa je u prvoj utakmici na Prvenstvu upisala pobjedu. Nakon raspucavanja, bili su bolji od ruske momčadi 2:1 u setovima. „Dobro smo ušli u utakmicu, glatko dobili prvi set, a onda smo se malo opustili. Protivnik je to iskoristio, ali u raspucavanju smo pokazali tko je bolja ekipa i pobjedili. Očekujemo zlato!“, veselo je zaključio igrač David Kocen.

Kapetan muške reprezentacije Krešimir Obratov je bio zadovoljan nakon prvog dana natjecanja: „Obje utakmice smo dobili u raspucavanju, sreća je otišla na našu stranu. Borili smo se, idemo dalje i najvažnije, prvi smo u skupini“.

Novi nastupi hrvatskih pjeskaša i pjeskašica očekuju nas drugog dana natjecanja, odnosno sutra 17. lipnja.

 

Kompletne rezultate pogledajte ovdje:

Raspored i rezultati

Posjetite službenu web stranicu Europskog prvenstva:

Beach Handball EURO 2017

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …